paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει ψήφισμα για τον νερό

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Για την προσπάθεια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του νερού καταθέτουμε το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλιου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υιοθέτηση νόμου για τη διεύρυνση της αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τη διαχείριση και του νερού και των αστικών αποβλήτων.

Οι υπηρεσίες ύδρευσης απαξιώθηκαν συστηματικά, διαχρονικά με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Ακολούθησε η ένταξη ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων που απλά συμπληρώνεται με τον σημερινό νόμο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Την ώρα που οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για “απελευθέρωση των αγορών” και ιδιωτικοποιήσεις και η υλοποίησή τους από όλες τις κυβερνήσεις έφεραν στην Ενέργεια τεράστια ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, οδήγησαν στο προαναγγελμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, είναι πρόκληση να νομοθετείται η περαιτέρω απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και του νερού.

Τα λαϊκά νοικοκυριά θα πουν το νερό νεράκι σε όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια ενδιαφέρονται να εμπλακούν.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορεί να υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Πρέπει να εξασφαλιστεί φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για όλους, με άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα για την εξασφάλιση της επάρκειάς του, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αύξηση της τιμής του νερού, αλλά δραστική μείωση των τιμολογίων, κατάργηση του ΦΠΑ πάνω στην τιμή του νερού, μειωμένη τιμή του ρεύματος στις ΔΕΥΑ όπως στις βιομηχανίες, να μην υπάρξει καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Παραμυθιά 30/03/2023

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ηλίας Κουτσης

Ηλίας Δημήτρης Χρήστου 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: