paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Θετικά μηνύματα από την Ολλανδία

για τον τουρισμό της Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής 2023, με τη συμμετοχή της ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη διεθνή τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs” , η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 11 έως 15 Ιανουαρίου, ικανοποιώντας τον στόχο της ολοκληρωμένης προβολής της Ηπείρου στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία και το πρώτο με ελεύθερη προσέλευση κοινού στην αγορά μετά την έναρξη της πανδημίας. Τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά είναι εξαιρετικά θετικά και η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ παρατηρήθηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50+ για πληροφορίες σχετικά με τον περιπατητικό τουρισμό και την παραθαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, η Ολλανδία είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα και κατατάσσεται στην 6η θέση στο σύνολο του τουρισμού σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Απρίλιος 2022). Η πλειοψηφία των επισκεπτών εντάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 25-54 έτη σε ποσοστό 36.5% και 55+ σε ποσοστό 41.5%. Ανήκει στο μεσαία και υψηλά εισοδήματα, μεσαίου και ανώτερου επιπέδου εκπαίδευσης, διαμένει σε ξενοδοχεία. Η μέση διάρκεια διακοπών τους είναι 11 ημέρες και η κράτηση γίνεται 3 μήνες νωρίτερα.

Παράλληλα με τη συμμετοχή της στην “Vakantiebeurs”, η Περιφέρεια Ηπείρου , στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», διοργάνωσε συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών επαγγελματιών τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων της Ολλανδίας.  Κατά τη διάρκεια της ημέρας δικτύωσης των επαγγελματιών Vakantiebeurs Vak Dag στις 11 Ιανουαρίου,  πραγματοποιήθηκαν 25 συναντήσεις, ενώ συνολικά οι Ηπειρώτες επαγγελματίες τουρισμού συναντήθηκαν με 50 τουριστικούς πράκτορες.

Στις 12 Ιανουαρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, η εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου, για την προβολή και ανάδειξή της ως μοναδικού προορισμού για όλες τις εποχές. Τις  δυνατότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες σε θάλασσα και  βουνό, παρουσίασε ο  κ.  Αχιλλέας Παπαευθυμίου,  που επαγγελματικά ασχολείται με υπαίθριες δραστηριότητες.  Χαιρετισμό απηύθυνε  η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Ιουλία Μαρκούλα,  η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Vakantiebeurs”, η Περιφέρεια Ηπείρου  στοχεύει σε μεγαλύτερη προβολή και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού στην δυναμική αγορά της Ολλανδίας. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές θεματικού χαρακτήρα και η Ήπειρος συγκαταλέγεται στις περιοχές που προσφέρει πολλές επιλογές στους επισκέπτες. Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, οι υπαίθριες δραστηριότητες και οι εντυπωσιακές παραλίες, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Ολλανδών, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη να σχεδιάζουν τις διακοπές τους. «

 Η εκδήλωση απευθυνόταν στο ευρύ κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση την πρώτη ημέρα, σε πράκτορες και δημοσιογράφους της Ολλανδικής αγοράς.  Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο την παρουσίαση όσο και το βίντεο με τις εξαιρετικές εικόνες και μουσικές της Ηπείρου. 

Με την ολοκλήρωση αυτής της ειδικής προωθητικής εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα με γευστικές Ηπειρώτικες πίτες και ντόπιο τσίπουρο. 
 

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Φώτης, ανέφερε τα εξής: « Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι ιδανικός προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες, καθώς καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη όλη τη διάρκεια του χρόνου! Με την πετυχημένη συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs”, στοχεύουμε στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών με ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά.»

Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος και τερματοφύλακας της Ουτρέχτης, Βασίλης Μπάρκας, με καταγωγή από τους Μελισσουργούς Άρτας, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση να είναι «πρεσβευτής» της Ηπείρου στο εξωτερικό, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

Επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν, η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ολλανδία κυρία Αικατερίνη Γκίνη, η Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Αντζελα Τζίφα, η Δ/ντρια του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, από τις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: