paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Κάλεσμα σε απεργία από τον Σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους. Με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο. Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο, να πληρωνόμαστε λιγότερο, να εξαφανιστεί ο  ελεύθερος χρόνος μας. Θέλουν να μετατρέψουν την Κυριακάτικη αργία σε σπάνια εξαίρεση, να διευκολύνουν τις απολύσεις, να εδραιώσουν την τηλεργασία, να αυξήσουν τις υπερωρίες και να μειώσουν την αμοιβή τους, να βάλουν νέα εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανάπτυξη των κερδών τους απαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας. Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποθεώνουν το ταμείο ανάκαμψης, τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, σήμερα συνειδητά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, ενώ συνέβαλαν από κυβερνητικές θέσεις στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στο χτύπημα της απεργίας. Βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική είναι η οδηγία 2003/88/ΕΚ που προβλέπει μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα, μέχρι και 12 μέρες συνεχόμενη εργασία, μέχρι 78 ώρες εργασίας ανά βδομάδα. Αυτό το μέλλον σχεδιάζουν για μας και τα παιδιά μας, αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα νομοθετούν σταδιακά με μοιρασμένους ρόλους. Αυτό ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ που θα είναι ανοιχτά Κυριακή από τις 7.30 το πρωί ως τις 10 το βράδυ!

Καμία αυταπάτη. Το κράτος που νομοθετεί τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου θα την εφαρμόσει στους εργαζόμενούς του. Το έχει κάνει ήδη με την διακεκομμένη εργασία και την εξαήμερη και εφταήμερη εργασία που βιώνει ο κλάδος μας και έχει ήδη προετοιμάσει το κλίμα για την επέκτασή της σε παιδικούς σταθμούς, εργαζόμενους στα ΚΕΠ, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα λογιστήρια, στον αθλητισμό – πολιτισμό. Αρκεί να αναλογισθεί ο καθένας μας τις ανάγκες που θα δημιουργήσει στους εργαζόμενους γονείς η γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή.

Κάθε σελίδα του νομοσχεδίου αποτελεί μια μαχαιριά στην οργάνωση των εργαζομένων και στο δικαίωμα της απεργίας. Βάζει εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία, με την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που διευκολύνει την ανοιχτή παρέμβαση της εργοδοσίας, αντί της ζωντανής συμμετοχής,. Εκτός από το προσωπικό ασφαλείας απαιτεί τον ορισμό “προσωπικού αντιμετώπισης των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου” κατά τη διάρκεια της απεργίας ως τουλάχιστον το 1/3 της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας. Υποχρεώνεται το σωματείο να προστατεύει την απεργοσπασία. Εισάγει υποχρέωση δημοσίου διαλόγου στον ΟΜΕΔ για τα αιτήματα της απεργίας, κατά τη διάρκειά του οποίου αναστέλλεται το δικαίωμα της απεργίας. Εισάγει υποχρέωση ενημέρωσης για τη χρήση της συνδικαλιστικής άδειας μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ καταργεί ακόμα και την υποχρέωση για ύπαρξη πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο εργασίας!

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ! 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς! Καλούμε κάθε σωματείο του κλάδου, κάθε συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και την κρισιμότητα των στιγμών, να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις με μαζικές διαδικασίες, να αποφασίσει και να οργανώσει την συμμετοχή στην απεργία. Στον πόλεμο που μας κηρύξαν η δύναμη μας είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας!

Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα! Για μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί. Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Μαζί με εκατοντάδες συνδικάτα από όλους τους κλάδους διεκδικούμε την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΕΕ, την κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας από το 2011, την κατάργηση του νόμου για τις 32 Κυριακές το χρόνο στο εμπόριο, την κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας, την κατάργηση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να μπει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας η μείωση του εργάσιμου χρόνου, περισσότερή ζωή για μας και τις οικογένειές μας. Το εμπόδιο είναι τα κέρδη των καπιταλιστών και οι κυβερνήσεις τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: