paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Κάτοικος Προδρομίου καταγγέλλει ότι κόπηκαν δέντρα – Κλαδιά κόπηκαν για λόγους ασφάλειας λέει ο πρόεδρος

Κάτοικος του Προδρομίου κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του χωριού έκοψε δέντρα στην πλατεία. στέλνοντας μας και φωτογραφικό υλικό.

Ο κάτοικος υποστηρίζει ότι τα κλαδιά κόπηκαν λόγω προσωπικής αντιπαλότητας και όχι λόγω ασφάλειας, θα μπορούσε, ισχυρίζεται, να κόψει μόνο αυτά τα κλαδιά που ήταν ψηλά.

Όπως προστάζει η δημοσιογραφική δεοντολογία μιλήσαμε με τον πρόεδρο του χωριού, Γιώργο Τσιώτα, ο οποίος μας είπε ότι με συνεργείο που συνεργάζεται ο δήμος Σουλίου κόπηκαν κλαδιά από τα δέντρα για λόγους ασφάλειας.

Μας τόνισε ότι δεν κόπηκε κανένα δέντρο παρά μόνο κλαδιά και επισήμανε ότι για αυτόν προέχει η ασφάλεια, οπότε έκοψε τα κλαδιά από αυτά τα δέντρα, αφενός για να υπάρχει ορατότητα προς την πλατεία και αφετέρου για να μην υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια καθώς τις προηγούμενες μέρες τα κλαδιά έβρισκαν στα καλώδια.

Επίσης μας είπε ότι μαζί με τον κόμβο που προγραμματίζει η περιφέρεια θα γίνει διάβαση πεζών και θα τοποθετηθούν “μάτια της γάτας”.

Από τις φωτογραφίες πράγματι φαίνεται να μην κόπηκε δέντρο από την ρίζα αλλά στα σταυρώματα. Από την άλλη πράγματι φαίνεται το κόψιμό των κλαδιών να είναι υπερβολικό, ίσως ένα αραίωμα να ήταν αρκετό. Και αφού πρόκειται να μπουν κώνοι εκεί, όπως είπε ο πρόεδρος, ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν αυτοκίνητα στον χώρο που εμποδίζουν την ορατότητα ίσως να χρειαζόταν το κλάδεμα σε τέτοιο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε ειδικοί. Αυτό που πάντα θα λέμε είναι ότι πάντα πρέπει να προέχει το καλό του τόπου και των ανθρώπων και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Γιατί όταν ο τόπος πάει καλά, όλοι θα πάμε καλά.

Σύμφωνα με πηγές από το δημαρχείο, η απόφαση για τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι των προέδρων των κοινοτήτων οι οποίοι γνωρίζουν και καλύτερα τα προβλήματα που δημιουργούνται στα χωριά τους, και από την στιγμή που δεν είχαμε κοπή δέντρου δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: