paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Κάτσης: με αξίας 20 ευρώ data ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει τους νέους

«Το τελευταίο που νοιάζει αυτήν την κυβέρνηση είναι να έχει επεξεργασμένες προτάσεις εφόσον ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία», είπε Στο Κόκκινο και στον Χρυσόστομο Λουκάο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού ΘεσπρωτίαςΜάριος Κάτσης.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε συγκεκριμένα για την εξαγγελία από τη ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη για τα 50 GB στους νέους, πως πρόκειται για πακέτο συνολικού κόστους μόλις 20 ευρώ.

Διερωτώμενος εάν αυτό είναι το κόστος «εξαγοράς της νέας γενιάς» για τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Κάτσης επεσήμανε πως ακόμα και αυτό το πακέτο δεδομένων, με χρονικό ορίζοντα 5 μηνών, δεν επαρκεί ούτε για να παρακολουθήσουν οι νέοι μια σειρά του Netflix (!).

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα δημιουργηθεί και ειδική πλατφόρμα για το voucher δεδομένων για εμβολιασμένους, που θα κατευθύνεται προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και διερωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει να μπουν ιδιώτες σε μια διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως «κουμπώνει» πάνω στην υπάρχουσα βάση δεδομένων των εμβολιασμένων.

Ο κ. Κάτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να σκεφτεί ποια προοπτική δίνει στην νέα γενιά, όταν η χώρα παραμένει η ακριβότερη και με το πιο αργό ίντερνετ, υπενθυμίζοντας και τη συνάντηση του με τους επικεφαλής των παρόχων τηλεπικοινωνίας.

Άσκησε τέλος κριτική στο γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε παρακαταθήκη 800 εκ ευρώ από το 2019 για ανάπτυξη δικτυών νέας γενιάς, παρακαταθήκη που κινητοποιούσε συνολικά σχεδόν δυόμισι δισεκατομμύρια, δυο χρόνια αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα με την κυβέρνηση να επαφίεται στην ιδιωτική και μόνο πρωτοβουλία.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: