paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Κάτσης: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις

Μ.Κάτσης: «Ερώτηση στη Βουλή: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, από κοινού με την αρμόδια Τομεάρχη για την πολιτική προστασία Χαρά Καφαντάρη και τον αρμόδιο Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, με την οποία ζητούν την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις άμεσες αποζημιώσεις των πολιτών στις περιοχές της Θεσπρωτίας που έπληξε ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος το βράδυ της 19/1/2023. 

Σχετικά με την κατάθεση της Ερώτησης, ο Μάριος Κάτσης δήλωσε τα εξής:

«Έπειτα από το πολύ δύσκολο βράδυ της Πέμπτης για τους κατοίκους περιοχών του Δήμου Σουλίου που επλήγησαν από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, επισκέφτηκα άμεσα την επόμενη ημέρα τα χωριά Σκάνδαλο και Αγορά, προκειμένου να διαπιστώσω δια ζώσης τις ζημιές στις περιουσίες των συμπολιτών μας. Πληροφορήθηκα ότι ο πρώτος απολογισμός στις πληγείσες περιοχές αφορούσε 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 5 σταυλικές εγκαταστάσεις, ενώ υλικά (κολώνες, δέντρα, λαμαρίνες κ.ά.) που αποσπάστηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, βρέθηκαν διάσπαρτα σε σημεία επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και των μετακινήσεων. Κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενημερώνοντάς τους για όλα τα παραπάνω, με την οποία ταυτόχρονα τους ζητώ επιτακτικά την άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την πλήρη αποζημίωση από την Κυβέρνηση, των κατοίκων για τις ζημιές που υπέστησαν στο σύνολό τους, έπειτα και από την πλήρη και έγκαιρη καταγραφή των ζημιών αυτών. Με μια πρόχειρη αποτίμηση, σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημίες στις περιουσίες εκτιμώνται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οι συμπολίτες μας, κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν πρέπει να αφεθούν αβοήθητοι, ούτε το θέμα των αποζημιώσεων να πάει στις καλένδες».

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: