paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Καταγγελία για απόπειρα φίμωσης του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, με την υπ’ αριθ. 07/22 ομόφωνη απόφαση, προκήρυξε στάση εργασίας την ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022  Κλιμάκωση της κινητοποίησης την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 με ΝΕΑ Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που έχουν αναφορά στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Μετά και από απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς,  πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες στάσεις εργασίας, με συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Ηγουμενίτσα όπου καταθέσαμε σχετικό ψήφισμα, συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης, όπου χρησιμοποιήθηκαν συμβολικά μερικά υπηρεσιακά οχήματα. 

Αυτό το γεγονός μάλλον ενόχλησε κάποιους που δεν θέλουν να υφίσταται Αγωνιστικός και Ασυμβίβαστος Σύλλογος που να συσπειρώνει τους εργαζόμενους, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους

Έτσι στην Θεσπρωτία ,μετά την επιτυχία και τη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, κάποιοι προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν τις κινητοποιήσεις, τον Σύλλογο και τους ίδιους τους εργαζόμενους κάνοντας καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία στρέφεται κατά του Υφαντή Σπύρο ως προέδρου του συλλόγου .

 Το τσιράκι, της Διοίκησης, γνωστός για ανάλογες πρακτικές κατά το παρελθόν, απέστειλε καταγγελία  προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια τον διήμερων κινητοποιήσεων ,  μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Υφαντή Σπύρο, χρησιμοποίησαν Υπηρεσιακά οχήματα των Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας.

 Αναφέρει στην καταγγελία του ότι απευθύνθηκε σε πολιτικά πρόσωπα του Δήμου Ηγουμενίτσας για το συγκεκριμένο ζήτημα, και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Δεν αναφέρει όμως σε ποιο πολιτικό πρόσωπο απευθύνθηκε. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν πήρε από κάποιον εντολή η με τις ευλογίες κάποιου ή κάποιων του δόθηκε  το πράσινο φως να  καταγγείλει τις κινητοποιήσεις.

 Το γεγονός είναι ότι η Δημοτική αρχή καλεί σε απολογία τον Σπύρο Υφαντή ως Πρόεδρο του Συλλόγου και άλλους εργαζόμενους με βάση αυτήν την καταγγελία.  

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή για αυτήν της την ενέργεια που αντικειμενικά ενισχύει  τους «στημένους» απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων αλλά και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση του Συλλόγου μας και του προέδρου του Σπύρου Υφαντή  επειδή τόλμησε μαζί με τους εργαζόμενους και διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους κάνοντας πορεία με τη συνοδεία των οχημάτων των Δήμων.

Τέτοιες πρακτικές σαν και αυτή αξιοποιούνται από τις Δημοτικές Αρχές ώστε να φιμώσουν το Σύλλογο, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε ανεμπόδιστα να εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων.  

Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση αποτελεί μια κατάκτηση σκληρών αγώνων της εργατικής τάξης, στοιχειώδες όπλο των εργαζόμενων για την προστασία τους. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δίωξη των συνδικαλιστών αξιοποιείται από κυβέρνηση και Δημάρχους ώστε να εφαρμόσουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς. 

Δηλώνουμε ότι ο  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των συναδέλφων εργαζομένων έπραξε το καθήκον ως όφειλε, όπως άλλωστε το έχει πράξει και κατά το παρελθόν και θα το πράξει και στο μέλλον όταν χρειαστεί.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και την εργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Για το Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                               ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: