paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μήνυμα Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου και 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

Για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να είναι καλή και αποδοτική, πρωτίστως με υγεία, αλλά και με δύναμη, χαμόγελα και επιτυχίες. Ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού, εύχομαι να έχουν καλή αρχή στο υπέροχο αυτό ταξίδι της σχολικής ζωής και γρήγορη προσαρμογή.

Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι ακόμα μια χρονιά ξεκινά με αβεβαιότητα για την πορεία εξέλιξής της, καθώς η πανδημία και οι συνέπειές της είναι ακόμα εδώ. Γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, ακόμα μια χρονιά οι αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτείας δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να θωρακίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα σχολειά μας από τη μετάδοση του κορονοϊού. Όπως και πέρσι, βλέπουμε να αυξάνονται οι μαθητές ανά τάξη με συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ θα έπρεπε να μειώνονται με διαχωρισμό τους. Βλέπουμε ακατανόητα κριτήρια για το πότε κλείνει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων, τα όποια ούτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπορεί να αιτιολογήσει, ενώ ήδη «πάνε κι έρχονται» τα «ήξεις αφήξεις» για ενδεχόμενο lockdown και τηλεκπαίδευση για άλλη μια χρονιά.

Γι’ αυτό, μπροστά στην πλημμελή οργάνωση της Πολιτείας, καλώ όλους τους μετέχοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, να τηρούν όσο το δυνατόν πιστότερα τα μέτρα υγιεινής, για να τα καταφέρουμε και να δώσουμε όλοι μαζί ένα μάθημα υπευθυνότητας στην παντελώς ανεύθυνη κυβέρνηση.

Τέλος, στους μαθητές που ξεκινούν τη Γ’ Λυκείου και τους γονείς τους, εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον μαραθώνιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με την ευχή, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, να έχουμε ήδη ανατρέψει το απαράδεκτο, ανάλγητο μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, με το όποιο η κυβέρνηση πέταξε φέτος εκτός πανεπιστημίων 40.000 υποψηφίους, ακόμα κι αν είχαν πετύχει υψηλή βαθμολογία.

Όλες τις παραπάνω προκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε με πίστη στις δυνάμεις μας. Όλα τα εμπόδια θα τα υπερβούμε, γιατί έχουμε τη θέληση να σταθούμε ως κοινωνία όρθιοι.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: