paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μήνυμα Κάτση για τις πανελλαδικές

Μήνυμα Μ.Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Σήμερα 2/6 ξεκινά η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η στιγμή που κρίνονται οι κόποι ενός ιδιαίτερα δύσκολου σχολικού έτους, αλλά και όλων των προηγούμενων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να διεκδικήσουν την κατάκτηση μιας πολύτιμης θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από μια απαιτητική διαδικασία και χρειάζονται τη στήριξη από όλους μας και πρωτίστως από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για γνώση και επιτυχία και σας αξίζουν προκαταβολικά συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την καθεμιά και τον καθένα, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και κυρίως οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι προς την κατάκτηση όσων επιθυμούμε. Μάλιστα, η φάση της ένταξης στην ενήλικη ζωή που διανύετε, με τις προκλήσεις που αναδύονται για το μέλλον, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες του ανθρώπινου βίου, γι’ αυτό και τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Το μυστικό είναι η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, μαθαίνοντας να αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να γευόμαστε μέσω της αλληλεγγύης την ικανοποίηση ότι γινόμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία. 

Από την πλευρά μας, όσοι κατέχουμε θεσμική θέση, οφείλουμε να συναισθανόμαστε το ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να ασκούμε τα καθήκοντά μας με γνώμονα τη στήριξή τους, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, με στόχο να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έπραξε η κυβερνητική πλειοψηφία όταν πέρσι θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδήγησε στο να μείνουν 40.000 υποψήφιες και υποψήφιοι εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να οδηγηθούν στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών Κολλεγίων.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: