paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μεγάλη επένδυση στο Καρβουνάρι: Εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης

Μια πολύ μεγάλη επένδυση για τα δεδομένα της περιοχής γίνεται στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς όπου θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, όπου τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από το τέλος της περασμένης χρονιάς έχει υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο το επενδυτικό σχέδιο της Sitec Pharma με ύψος τα 10 εκ. ευρώ και την επιχορήγηση στα 3.47 εκ. ευρώ.

Στην επιχείρηση πρόκειται να απασχοληθούν 150 εργαζόμενοι με ότι αυτό σημαίνει για την περιοχή και την ανάπτυξη της.

Η επιλογή της τοποθεσίας στο Καρβουνάρι έγινε από τον Χαρίση Καγκιούζη, που την πρότεινε στους επενδυτές. Ο Χαρίσης Καγκιούζης κατάγεται από την περιοχή και είναι ο CEO της εταιρείας.

Αυτή είναι η μία επένδυση που θα γίνει στην περιοχή καθώς αναμένεται να ακολουθήσει και μία δεύτερη επένδυση στον χώρο των γενόσημων.

Η Sitec Pharma είναι μια ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία ανήκει (κατά 80%) στον επενδυτικό όμιλο inter.services GmbH. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη διανομή των προϊόντων της Sitec Pharma αναμένεται να αναλάβει από τα τέλη του 2023 – οπότε εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της μονάδας – μια άλλη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, η χονδρεμπορική φαρμακευτική, AstraPharma. Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την εισαγωγή και εμπορίου φαρμακευτικής κάνναβης.

Επίσης η AstraPharma ασχολείται και με το κλασικό φάρμακο.

Σημειώνεται ότι η inter.services GmbH – με έδρα το St. Ingbert – μετά τη συγχώνευση των KeyDrive και Key-Systems Group με την CentralNic ΑG που είναι εισηγμένη στην αγορά AIM του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, έγινε η μεγαλύτερη απλή μέτοχος της CentralNic. Το συνολικό ποσοστό της οικογένειας Siffrin στην CentralNic είναι 40%

Από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και το περιοδικό Step

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: