paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Με επιτυχία η παράσταση μαθητών στην Παραμυθιά

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η θεατρική παράσταση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς “Ο Ξεριζωμός της Σμύρνης” . Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. ΑΒΓΟ και την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Ο δήμαρχος Σουλίου δήλωσε:

Μέσα από αυτήν την παράσταση οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το χρονικό του ξεριζωμού των Ελλήνων της Σμύρνης στα πλαίσια της μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή που διαδραματίστηκε το 1922 από τους Τούρκους. Με ιδιαίτερη χαρά θα δούμε τα παιδιά να αξιοποιούν το ταλέντο τους και το καλλιτεχνικό τους μεράκι, προσεγγίζοντας με ευαισθησία το ιστορικό αυτό θέμα που στόχο έχει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων μας αλλά και να προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία μας . Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και για αυτό, ως δημοτική αρχή έχουμε επενδύσει σε υγιείς δράσεις και προγράμματα που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών δίνουμε ξανά στα παιδιά την ευκαιρία μέσα από την τέχνη να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά, να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν εμπειρίες αλλά και να ονειρευτούν μέσα από το όμορφο ταξίδι που τους προσφέρει το θέατρο.
Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά για την προσπάθεια και τη συμμετοχή, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς που με τη θετική ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τους καταφέραμε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν και στην Α.Μ.Κ.Ε. ΑΒΓΟ και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για το άριστο τελικό αποτέλεσμα .
Εύχομαι καλή επιτυχία στην παράσταση και καλό καλοκαίρι σε όλους 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: