paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Με επιτυχία η 2η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 2η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 17:00 έως 23:00 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και την στήριξη του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του νέου Λιμένα.

Με αυτή την εκδήλωση  ολοκληρώθηκε το Υποέργο 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και φοιτητές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, χρησιμοποιώντας τα βασικά είδη προϊόντων της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί), ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά τους πολυάριθμους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και την ομάδα στελεχών εταιριών κρουαζιέρας που φιλοξενούσε ο ΟΛΗΓ ΑΕ για την προώθηση της Θεσπρωτίας ως προορισμός κρουαζιέρας. 

Αξιοποιήθηκε το σύνολο του εκθεσιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που αποκτήθηκε για την προώθηση των στόχων της Πράξης με παράλληλες προβολές των προωθητικών βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών και συγκέντρωσαν τα θετικότατα σχόλια του κοινού. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Β. Γιόγιακας & Μ. Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θ. Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Στ. Μπραΐμη-Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Ι. Λώλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ιχθυοκαλλιεργειών κα Ιλ. Σπανοπούλου, Περιφερειακοί & Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας & Εμπορ/κών Συλλόγων, εκπρόσωποι των Λιμενικών αρχών, των τοπικών ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.   

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης: 

  • Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και το Προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη, την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη και το Στέλεχος του ΟΛΗΓ κα Β. Παπαδημητρίου.
  • Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές του, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: