paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα η προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ισχυρό ΚΚΕ για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός

Στη κατάμεστη αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Πέμπτης, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ηγουμενίτσα, η οποία μεταφέρθηκε εκεί λόγω καιρικών συνθηκών. Στην συγκέντρωση  μίλησε ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.  Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Θοδωρής Παπαγιάννης. Επίσης στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιες βουλευτές Χρυσηίδα Γεωργίου και Κατερίνα Δήμα

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας  σημείωσε:

«Ένα μόνο πράγμα φοβούνται, έναν πολύ πιο συνειδητοποιημένο και οργανωμένο λαό, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Θανάσης Τζίμας στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφερόμενος στην ψεύτικη αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων μπροστά στις εκλογές για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας, υπενθυμίζοντας ότι κάθε κατάκτηση του προηγούμενου διαστήματος «φέρει τη σφραγίδα του αγωνιζόμενου λαού και των κομμουνιστών που βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή». 

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ως ένα μικρό στιγμιότυπο από το μεγαλείο της ανεξάντλητης δύναμης που κρύβει ο οργανωμένος λαός, για να καταλήξει ότι το σύνθημα που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» πρέπει και σήμερα να γίνει οδηγός στις εκλογές με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την ανάγκη της σταθερότητας που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή αφορά τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών «που χτίζουν την προκλητική κερδοφορία τους πάνω στην αστάθεια και την ανασφάλεια των πολλών».

Ως παράδειγμα ανέφερε τα 10,4 δις κέρδη που έβγαλαν οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του 2022, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει πέσει την τελευταία 10ετία κατά 25% και το 47% των επαγγελματιών είχε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία, χαρακτήρισε τις υποσχέσεις του ψεύτικες, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα επιφέρει χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, οι επαγγελματίες θα δουν να συγκεντρώνεται η πίτα της αγοράς στα εμπορικά καταστήματα που θα κατασκευαστούν εντός της μαρίνας, ενώ οι κάτοικοι θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα εμπόδια στην πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Αντίστοιχα για τις δηλώσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που είπε ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτές γίνονται τη στιγμή που παραμένουν κλειστά τα αντλιοστάσια στην πεδιάδα της Παραμυθιάς, οι κτηνοτρόφοι βλέπουν την τιμή γάλακτος να μειώνεται, ενώ οι βιομήχανοι καταγραφούν ρεκόρ εξαγωγών και κερδών.

«Τέτοια είναι η ανάπτυξή τους» σχολίασε, υπογραμμίζοντας τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα που υπηρέτησαν πιστά όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις.

Πρόσθετα ανέδειξε ότι η κοινή αντιλαϊκή τους πορεία επιβεβαιώνεται και στα ζητήματα της οικονομίας και λειτουργίας της αγοράς που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος όπως «ο Τσίπρας ψήφισε τις 32 Κυριακές ανοιχτά τις τουριστικές περιοχές, ο Μητσοτάκης ψήφισε πριν λίγες μέρες στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα». 

Παράλληλα ανέδειξε ότι πίσω από την αντιπαράθεση για την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η κοινή συμφωνία τους για την δημοσιονομική σταθερότητα που πρέπει να υπηρετήσει η επόμενη κυβέρνηση. «Ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των λίγων, ενώ όταν έχει να κάνει με τους πολλούς τότε θυμούνται τις αντοχές της οικονομίας» σχολίασε προσθέτοντας ότι για αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών, καταργήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ο Θανάσης Τζίμας κάλεσε τους Θεσπρωτούς να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα για «ακυβερνησία» τονίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμοι να βγουν και να φτιάξουν κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση» αφού έχουν κοινή προγραμματική αντίληψη, γεγονός που αποδείχθηκε και αυτήν την τετραετία με την ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του 50%, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ του 70%, των νόμων της ΝΔ.

Κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τονίζοντας ότι η ψήφος το κομμουνιστικό κόμμα δεν θα μεταλλαχθεί, «είναι ψήφος για να χάσει το κεφάλαιο και να κερδίσει ο λαός» αναδεικνύοντας ότι «το ζητούμενο των εκλογών δεν είναι αν θα προκύψει κυβέρνηση «νίκης», «η  των ηττημένων», αλλά να προκύψει κυβέρνηση των φοβισμένων.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: