paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εκδήλωση στο Σούλι (βίντεο – Φωτό)

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την παρουσία μόνο επίσημων πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση μνήμης για τα 218 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Σουλίου και την αυτοθυσία του καλογήρου Σαμουήλ και των Σουλιωτών.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου (ακολουθεί ξεχωριστό ρεπορτάζ)

Η δοξολογία τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο κ. Τίτο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιστορικό χώρο του Σουλίου.

Μετά την δοξολογία έγινε ξενάγηση στον χώρο από τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Προέδρου Δημοκρατίας (η εκφώνηση από τον δήμαρχο Σουλίου και αντιφώνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενη ανάρτηση)

Στην εκδήλωση ήταν μόνο επίσημοι λόγω του covid 19, όπως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος, οι βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Πιτούλης και Άλκης Λάμπρου, η νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Πάργας (Γιάννης Λώλος, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ζαχαριάς), δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: