paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Μ.Κάτσης: «Η κοροϊδία στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος»

Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση:

«Από το πρωί δέχομαι δεκάδες τηλέφωνα από τους παραγωγούς μανταρινιών από ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.

Δεν εντάχθηκαν τελικά στην ενίσχυση των 70€/στρέμμα για το 2020(!), όσοι στη δήλωση του ΟΣΔΕ δεν είχαν δηλώσει την ποικιλία κλημεντίνη, παρά τις (τηλεφωνικές, άκουσον άκουσον) διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δια στόματος του τοπικού βουλευτή της ΝΔ. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι εντέλει ήταν δικαιούχοι, (τα μισά περίπου στρέμματα από τα 12.000 που είναι καλλιεργήσιμα) είδαν να πιστώνονται λιγότερα χρήματα από όσα ανέμεναν, εξαιτίας του αυτόματου συμψηφισμού που έκανε η κυβέρνηση με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν λάβει 2 χρόνια πριν!

Είχαμε προειδοποιήσει για την αρνητική αυτή εξέλιξη, τόσο με ερώτηση στη Βουλή, όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις εγκαίρως. Άλλωστε είχαμε θέσει ψηλά το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών με την επίσκεψη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στην Κεστρίνη τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και με την επίσκεψη του Σταύρου Αραχωβίτη 1 χρόνο πριν στον κάμπο και στη Γλυκή.

Η κοροϊδία όμως απέναντι στον κόσμο της παραγωγής, δεν έχει προηγούμενο. Η στοχοποίηση ενός από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Δυστυχώς, δεν έχει να περιμένει τίποτα ο πρωτογενής τομέας από την σημερινή κυβέρνηση. Μόνη λύση να φύγει το συντομότερο δυνατό με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.»

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: