paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Οδηγίες του ΟΛΗΓ για το πλαίσιο επιβίβασης σε πλοίο

Οδηγίες επιβίβασης

Ενημερώνουμε τους επιβάτες που αναχωρούν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το ισχύον πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, τα κάτωθι:

  1. Για επιβίβαση σε πλοίο από τον λιμένα εσωτερικού με προορισμό προς Κέρκυρα, Λευκίμη και Παξούς ισχύουν τα εξής:

Η επιβίβαση ταξιδιωτών από 5 ετών και άνω επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την χρήση μάσκας και εφόσον έχουν συμπληρώσει το:

Έντυπο-Ερωτηματολόγιο Δήλωση Υγείας πριν την επιβίβαση 

(https://www.hcg.gr/el/anakoinwseis/entypo-erwthmatologio-dhlwshs-ygeias-prin-thn-epibibash/)

Προσκομίζοντας μαζί ένα από τα παρακάτω:

  1. Εμβολιασμός: Οι επιβάτες που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο(2) δόσεις προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19, προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν εκδώσει μέσω της σελίδας: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou
  2. PCR: Οι επιβάτες που έχουν διαγνωστεί αρνητικά με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν το ταξίδι τους, προσκομίζουν σχετική βεβαίωση.
  3. RapidTest ή SelfTest: Οι επιβάτες που έχουν διαγνωστεί αρνητικά με τις μεθόδους RapidTest ή SelfTest εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση, προσκομίζουν βεβαίωση μέσω της σελίδας: https://self-testing.gov.gr/#other
  1. Για επιβίβαση σε πλοίο από τον λιμένα εξωτερικού με προορισμό την Ιταλία, ισχύουν τα εξής:
  • Οι επιβάτες οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη Υπεύθυνη Δήλωση και να την καταθέσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Passenger Locator Form. Η συμπλήρωση της φόρμας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες ανεξάρτητα από το χρόνο διαμονής στη χώρα ή τον τελικό προορισμό των ταξιδιωτών.
  • Επιπλέον, οι επιβάτες άνω των 2 ετών πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ Covid-19 ή αρνητικό τεστ αντιγόνων, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία. 
  • Όσοι έχουν νοσήσει επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από 2- 9 μήνες μετά την νόσηση.
  • Σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει την ανάλογη Υπεύθυνη Δήλωση, μπορούν να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο, που θα τους δοθεί από την ναυτιλιακή εταιρεία.
  • Για επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους, οφείλουν να έχουν μαζί τους στοιχεία που να αποδεικνύεται ότι το ταξίδι πραγματοποιείται για κάποιον από τους παραπάνω λόγους, επιπλέον οφείλουν να έχουν μαζί τους εισιτήριο για την επιστροφή τους στη χώρας μας εντός 4 ημερών από την άφιξη τους.

Το ταξίδι με πλοίο είναι από τους πιο ασφαλείς τρόπους μετακίνησης λόγω των ανοιχτών χώρων και των επιλογών διαμονής. Ακολουθώντας τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, ταξιδεύουμε με ασφάλεια και μένουμε υγιείς.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: