paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ψηφίζουν για το σωματείο τους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ “ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ”):11π.μ – 7μ.μ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11/2

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ):11π.μ – 7μ.μ

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ):1μ.μ – 9μ.μ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ):11π.μ – 4μ.μ

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε

στα super markets, στις αποθήκες, στα βιβλιοπωλεία και σε κάθε μικρό ή μεγάλο εμπορικό κατάστημα, σε γραφεία, logistics, τηλεφωνικά κέντρα, εταιρείες Security, σε κέντρα αισθητικής, 

Παίρνουμε τώρα θέση απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια, τα υπέρογκα έξοδα για τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα «pass και vouchers», τα «καλάθια» και οι «μειωμένες τιμές» δεν αποτελούν λύση.

Απέναντι σε όλα αυτά τα οξυμένα προβλήματα απάντηση είναι η οργάνωση στο σωματείο. 

Στο Σωματείο που μπαίνει μπροστά, σταθερά και αταλάντευτα και υπερασπίζεται το δίκιο κάθε συναδέλφισσας και συνάδελφου.

Με πιο δυνατό σωματείο μπορούμε

  • Με καλύτερους όρους να παρέμβουμε για κάθε ζήτημα που αφορά τους όρους εργασίας και ζωής μας. Να διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα και μας τα στερούν κράτος, κυβερνήσεις και εργοδοσία.
  • Να πιέσουμε με μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση των επιδομάτων, των ωραρίων και των προγραμμάτων μας. Κλαδική σύμβαση με βάση τις διεκδικήσεις μας και όχι με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των εργοδοτών. Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους τους εργαζόμενους, σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία! Να επιβάλουμε μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, κυλιόμενο ρεπό. Με αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα. Να σταματήσουμε τη δουλειά όποτε, όπου, όσο και όπως θέλει η εργοδοσία, που μας στερούν κάθε δυνατότητα ελεύθερου χρόνου, προγραμματισμού και ξεκούρασης. Είναι κόκκινη γραμμή η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. 
  • Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ, να πετάξουμε εκτός των γραμμών μας τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που με τον μανδύα του συνδικαλιστή παζαρεύουν τι θα χάσουμε σε κάθε φάση της ζωής μας. Ο περιορισμός της παρέμβασης των ανθρώπων της εργοδοσίας είναι όρος για να πατήσουμε καλύτερα στα πόδια μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Με την ψήφο μας δυναμώνουμε το σωματείο μας

  • Να πατήσει γερά σε κάθε κατάστημα, με περισσότερα μέλη.
  • Να συντονίζουμε τη δράση μας με άλλα κλαδικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος απέναντι στον κοινό εχθρό, την ΕΕ, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Να ξεμπερδεύουμε με τα συνδικαλιστικά στηρίγματα εργοδοτών και κυβερνήσεων. Όλων αυτών που με μπροστάρη την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ βάζουν πλάτη για να επικρατήσει σιγήν ιχθύος μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο, συνολικά στο εργατικό κίνημα για να περνάει άβρεχτη η σφαγή των δικαιωμάτων μας

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: