paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ολοκλήρωση Εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!»

Ολοκλήρωση Εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!», που διοργάνωσαν το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ομιλίες για την πνευματική παρακαταθήκη των Αγίων της Μικράς Ασίας, με κύριο ομιλητή και των 2 ημερών τον Αρχιμανδρίτη και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο, έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στο μοναστήρι του Γηρομερίου «Βλέμματα Αγίων» της κας Τζένης Βαγγέλη και παρουσίαση σε πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους-μίνι ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στους απογόνους των Μικρασιατών και κατοίκους της Νέας Σελεύκειας μέσα από μαρτυρίες που βίωσαν οι γονείς τους.

Κατά την παραμονή της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου και ακολούθησε ομιλία – παρουσίαση για το βίο του Οσίου Παϊσίου. 

Το διήμερο έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα στους μουσικούς δημιουργούς της Μικράς Ασίας στον αύλειο χώρο του ναού. 

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους στις εκδηλώσεις τον Αρχιμανδρίτη και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο, την Προϊσταμένη της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση, την Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας, την Ενορία Αγίου Γεωργίου Νέας Σελεύκειας, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: