paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Αυλαία για το 4ο φεστιβάλ …..άνοιξε η συζήτηση για τις ανατροπές της εποχής μας!!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας. Δύο μέρες με πολιτισμό και πολιτικές συζητήσεις που έδωσαν συνέχεια στον ήδη έντονο διάλογο για τα επίδικα της εποχής, σε υγεία-παιδεία- ελευθερία-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Εκτεταμένη συζήτηση για το χαρακτήρα του ΤΑΙΠΕΔ  και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καθώς επίσης και την κατάσταση  όπως αυτή διαμορφώνεται με την λεγόμενη «ανάπλαση» της πόλης και της παράκτιας ζώνης, προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων σε  βάρος όμως των δικών μας λαϊκών αναγκών. 

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία κινήματος  που  θα βάλει εμπόδιο και θα ανατρέψει τα σχέδια του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) και της κυβέρνησης της ΝΔ για την εκποίηση του λιμανιού. Ενάντια στην  αρπαγή  της παράκτιας ζώνης της Θεσπρωτίας καθώς επίσης και την αντίσταση στα σχέδια των τοπικών αρχόντων για την πόλη που μας ετοιμάζουν. Αναδείχθηκε η ανάγκη ενός συνολικότερου αντικαπιταλιστικού  προγράμματος ρήξης και ανατροπής απέναντι στη πολιτική κεφαλαίου-κυβέρνησης –περιφέρειας και δήμου.

Δηλώνουμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παράκτιας ζώνης , του λιμανιού και της Εγνατίας Οδού αλλά και όλων των δημόσιων χώρων. Με μαχητική  λαϊκή  αντιπολίτευση , με ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με ισότιμη κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων, με ισχυρή ενωμένη αντικαπιταλιστική αριστερά  μπορούμε να κάνουμε σοβαρά  βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και να μετρήσουμε νίκες. 

 Ευχαριστούμε δημόσια όσους στήριξαν την προσπάθεια, καθώς  και όσους συνέβαλαν για την επιτυχία του φεστιβάλ.

Χαιρετίζουμε τους  ομιλητές:

 Γιώργο Γοδέβενο μέλος του ΔΣ  του σωματείου εργαζομένων στην Εγνατία,  Ζώη Γαλατά περιφερειακό σύμβουλο της ΑΡιστερής  Παρέμβασης στην Ηπειρο, Νίκο Ηλία στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους καθώς  και τους Γιώργο Πέτση και Αλέξανδρο Μαρκατσέλη που τοποθετήθηκαν εκ μέρους της  «πρωτοβουλίας κατοίκων ενάντια στη μετατροπή παιδικής χαράς στη παράκτια ζώνη σε πάρκιγκ»». Από καρδιάς ευχαριστούμε τους  μουσικούς Σπύρο Τζέρπο, Χρήστο Τζέρπο και Κώστα Σούρλα που αφιλοκερδώς στήριξαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Το επόμενο φεστιβάλ θα μας βρει πιο ισχυρούς και πιο αποφασισμένους για τις νίκες της εποχής μας.    

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: