paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ο Γιόγιακας ικανοποιημένος από την πώληση του λιμανιού

Χαιρετισμός βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα κατά την τελετή υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να καλωσορίσω τους εκλεκτούς εκπροσώπους της κοινοπραξίας οι οποίοι βρίσκονται εδώ για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μετοχών, και να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί μια μακρά προσπάθεια, βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της.

Η παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας – του ΟΛΗΓ – δεν μπορούσε παρά να απασχολεί το δημόσιο διάλογο και τη δημόσια ατζέντα στη Θεσπρωτία.

Ως βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος στην περιοχή, είχα να διαχειριστώ δύο διαφορετικά, αν και απολύτως σχετικά μεταξύ τους, θέματα:

Το ένα ήταν η στάση μέρους της τοπικής κοινωνίας στην παραχώρηση, που άρχιζε από την επιφύλαξη και τον σκεπτικισμό, και έφτανε μέχρι την πλήρη και ολοκληρωτική αντίθεση, που οφείλεται συνήθως σε ιδεολογικές προκαταλήψεις ή και σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Το άλλο θέμα ήταν το καθεστώς ορισμένων τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, με τους ενδιαφερόμενους Δήμους να διεκδικούν τμήματα τα οποία δεν είναι αναγκαία για την ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων και την παροχή λιμενικών υπηρεσιών.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν.

Το κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο παραχωρήθηκε η πλειοψηφία των μετοχών έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση λιμένων, διεθνές εκτόπισμα αλλά και γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος.

Το ύψος του τιμήματος, μιλά από μόνο του για το πώς αξιολογείται η προοπτική ανάπτυξης του ΟΛΗΓ και η κομβική θέση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο δίκτυο μεταφορών της ευρύτερης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τα τελευταία 3,5 χρόνια έγινε μια πρωτοφανής προσπάθεια για την αδειοδότηση, τη νομιμοποίηση ολόκληρων τμημάτων, και τον επανακαθορισμό αιγιαλού και παραλίας προκειμένου συγκεκριμένες εκτάσεις που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Είναι ευτύχημα που η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται σύντομα, χάρη στις επίμονες και συντονισμένες ενέργειες των συναρμόδιων φορέων.

Αισθάνομαι γι’ αυτό την ανάγκη να ευχαριστήσω και από το βήμα αυτό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κύριο Δημήτρη Πολίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κύριο Θανάση Πορφύρη καθώς και όλους τους συνεργάτες τους.

Κυρίες και κύριοι,

Αισιοδοξούμε ότι, με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης.

Μια ανάπτυξης που μεταφράζεται και σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε τον Οργανισμό να προχωρά σε όλα εκείνα τα βήματα που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: