paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ο Καχριμάνης για εμβολιασμούς – ενίσχυση επιχειρήσεων – προσλήψεις ανέργων

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τοποθετήθηκε σε διάφορα ζητήματα για τα οποία μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Πρόγραμμα εμβολιασμού: Ο Περιφερειάρχης  ζήτησε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. «Είμαστε σε καλή εποχή, αλλά από τις ιχνηλατήσεις βρίσκουμε προβλήματα» ανέφερε για να προσθέσει ότι παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν μόνο στην Π.Ε. Ιωαννίνων 10.000 εμβολιασμοί ο αριθμός θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο για να έχουμε «ένα καλύτερο αύριο». 

Πρόγραμμα μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19:  Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αιτήσεις για πληρωμή 3.200 επιχειρήσεις, από τις οποίες έχουν εξεταστεί 2.500, που έχουν περάσει τη φάση του αρχικού ελέγχου. Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 12 εκ. ευρώ σε δικαιούχους επί συνόλου 45,6 εκ. ευρώ, με τον Περιφερειάρχη να εκτιμά ότι μέχρι την 15η Ιουλίου θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες για τους περισσότερους εξ αυτών.  Για τις προσλήψεις ανέργων: Η υλοποίηση του Προγράμματος απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών έγινε σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία και όσοι προσλήφθηκαν είναι άνεργοι και απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία. «Εμείς ανταποκριθήκαμε, ας ανταποκριθούν κι άλλοι φορείς», εξήγησε ο Περιφερειάρχης

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: