paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ο Ριζόπουλος για τον απολογισμό Καχριμάνη

Eurostat και Commission καταδικάζουν τον κ. Καχριμάνη σε ουραγό για την οικονομική πολιτική στην Ήπειρο         

 «Η πορεία της οικονομίας της Ηπείρου κατά τη διακυβέρνησή της από τον κ. Καχριμάνη είναι καταστροφική». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, σχολιάζοντας τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής για το 2022.

Ο κ. Ριζόπουλος, αφού εξήγησε ότι είναι αστείο να βρίσκεται κανείς σε μια φαιδρή διαδικασία όπως έχει καταντήσει να είναι αυτή του απολογισμού των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής όπου ελλείψει έργων το «κρέας βαφτίζεται ψάρι», παρουσίασε τέσσερις βασικούς δείκτες που αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομίας της περιοχής μας.

«Στον δείκτη της ανταγωνιστικότητας η Ήπειρος είναι ουραγός. Στον δείκτη της διαφθοράς πρώτη. Στο δείκτη μείωσης της ανεργίας που παρουσίασε πρόσφατα η eurostat ουραγοί, ενώ τέλος ο δείκτης συρρίκνωσης της οικονομίας της Ηπείρου από το 2010 μέχρι και σήμερα, την περίοδο δηλαδή διακυβέρνησης Καχριμάνη, η πτώση είναι τέτοια που η οικονομία μας βρίσκεται πιο κάτω από ότι ήταν το 2000. Τι άλλο χρειάζεται για να γίνει σαφές ότι απαιτείται άμεση αλλαγή και ανανέωση στο οικονομικό μοντέλο της περιφέρειάς μας; Δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα από εκεί που μας έχει καταδικάσει ο κ. Καχριμάνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υπενθύμισε ότι η σημερινή ήταν η  πρώτη συνέντευξη μετά το τέλος των εθνικών εκλογών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει, δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη της παράταξής του διότι με σοβαρότητα και απολύτως θεσμικά έμειναν εκτός οποιασδήποτε εμπλοκής τους με τις εκλογές αυτές.

«Ατομικά ο καθένας μπορεί να υποστήριξε υποψηφιότητες που επιθυμούσε, όμως ως παράταξη αποδείξαμε ότι μένουμε ενωμένοι και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο στήριξης των Οριζόντων Ηπείρου από κάποια πολιτικά κόμματα, ο κ. Ριζόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη καθότι τα κομματικά επιτελεία εργάζονται για τις νέες εκλογές.

«Ο χρόνος και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στενεύει. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη 73 υποψηφίους, οργανωνόμαστε για τον Οκτώβριο και συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό στερέωμα είναι ραγδαίες και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι είμαστε ο βασικός πυλώνας αλλαγής. Ας το δουν αυτό τα κόμματα και ας αποφασίσουν αυτά για τη στάση που θα κρατήσουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος γι’ αυτό», κατέληξε.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: