paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση στην Γλυκή – Ανώνυμη καταγγελία (βίντεο -φωτό)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η δεντροφύτευση στην Γλυκή που διοργάνωσαν επιχειρηματίες της περιοχής και η ΚΟΙΝΣΕΠ(κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση) ACHERON ACT!ONS, με την συνδρομή και εθελοντών.

Φυτεύτηκαν 50 δέντρα (λεύκες) παράπλευρα του Αχέροντα σε έκταση της δικαιοδοσίας του δήμου Σουλίου, στο οικόπεδο 21 αλλά και σε άλλα παραποτάμια σημεία.

Παρόντες ήταν η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Μπάμπας, Δημήτρης Χρήστου, Αναστάσιος Σουλάκης, ο πρόεδρος της Γλυκής Παναγιώτης Παππάς κ.α.

Κατά την διάρκεια της δεντροφύτευσης έγινε γνωστό ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία με τον ισχυρισμό ότι η δεντροφύτευση γινόταν σε περιοχή natura και έφτασε περιπολικό της αστυνομίας για να διερευνήσει την καταγγελία, όπου μετά τις εξηγήσεις αποχώρησε.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δεντροφύτευσης, ο χώρος που έγινε η δράση ήταν εκτός των ορίων του Natura, σε χώρο που ανήκει στον δήμο Σουλίου και είχαν παρθεί οι άδειες από τον δήμο Σουλίου και είχε ενημερωθεί και το δασαρχείο στην Ηγουμενίτσα.

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι κατάλληλα για την περιοχή και πιστοποιημένα και ήρθαν από τα φυτώρια του δασαρχείου Αγρινίου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την δράση αλλά και τι δήλωσε για την δράση αλλά και την καταγγελία ο Ηλίας Φωτίου:

Περισσότερες Φωτογραφίες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: