paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Πρωτοβουλία για Δημοτικό Στούντιο μουσικής στην Ηγουμενίτσα!

Πρωτοβουλία του Σωτήρη Γιάκη για την δημιουργία ενός δημοτικού στούντιο μουσικής στην Ηγουμενίτσας.
Η ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας:

Οι  πολιτικοί αυτού του τόπου, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις ελλείψεις στις υποδομές, στην πόλη μας. 

Ως παλιός μουσικός, παρατήρησα από νωρίς, ότι στην πόλη μας, λείπει κάτι πολύ σημαντικό για τη νεολαία μας. 

Είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός επαγγελματικού, σύγχρονου στούντιο μουσικής, όπου θα λειτουργεί ως «προβάδικο» αλλά και ως χώρος ηχογράφησης. 

Εκατοντάδες νέα παιδιά ασχολούνται στην πόλη μας με τη μουσική. 

Η δημιουργία μουσικών σχημάτων είναι η πεμπτουσία της ενασχόλησης και της μουσικής έκφρασης.

 Η μουσική είναι Πολιτισμός και ο άνθρωπος μέσα από τον πολιτισμό εξελίσσεται.

Η βιβλιογραφία βρίθει από έρευνες και μελέτες που καταδεικνύουν την μεγάλη αξία της μουσικής σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης νόησής και ανάπτυξης.

 «Μουσική συνέχει το Σύμπαν» απεφάνθη ο Πυθαγόρας για να προσθέσει ο Πλάτων στην Πολιτεία του πως «ότι είναι για το σώμα η γυμναστική είναι για την ψυχή η μουσική». Ακόμα πως «η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στην σκέψη». 

Ο ίδιος άλλωστε μαζί με τον Αριστοτέλη έκαναν λόγο για την «ηθοπλαστική» δύναμη της μουσικής καθώς δημιουργεί στον άνθρωπο ισχυρά αισθήματα ή τα εναλλάσσει έτσι ώστε να μαλάσει τον σκληρό και τον ψυχρό, να παρακινεί τον αναίσθητο, να διεγείρει τον οκνηρό.»

Ο δε Αϊνστάιν είπε πως «δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική. Ζω τα όνειρά μου μέσα από την μουσική. Παρατηρώ τη ζωή μου μέσα από την μουσική. Γνωρίζω ότι τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή, μου την έδωσε το βιολί.»

 Ας δώσουμε λοιπόν ένα προβάδισμα στον Πολιτισμό, ένα προβάδισμα στην άξια νεολαία μας

Ανακοινώνω την ίδρυση Δημοτικού Στούντιο που θα λειτουργεί ως «προβάδικο» και ως στούντιο ηχογράφησης με τη σύμφωνη γνώμη (προς τιμήν του) του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λώλου

Ο Δήμος εξασφαλίζει την στέγη και θα συνδράμει οικονομικά στην υλοποίηση του Στούντιο. 

Θα υπάρξουν χορηγίες καθώς και προσφορές. 

Εγώ ίδιος θα παραχωρήσω τα Ντραμς. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί που θα δωρίσουν εξοπλισμό για το Δημοτικό Στούντιο Νεολαίας. Καλό όλους τους μουσικούς της πόλης και κυρίως τα νέα παιδιά να εγγραφούν στην ομάδα του facebook IgouJam ώστε να υλοποιήσουμε όλοι μαζί, με τεχνογνωσία και εθελοντισμό, αυτό το πολιτισμικό όραμα.

                                                                          Σωτήρης Γιάκης

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: