paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη

Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

Hπειρώτισσες, Ηπειρώτες, 

Αποχαιρετάμε σήμερα το 2021. Έναν χρόνο που άφησε ανοιχτές πληγές στην Υγεία,  στην Οικονομία, στην Κοινωνία παγκοσμίως. 

Η Ελλάδα υφίσταται και αυτή τους κραδασμούς των επιπτώσεών τους. Το ίδιο και η Ήπειρος.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας για το τέλος της θανατηφόρου πανδημίας, η οποία στοίχισε πολλές  ζωές.  Τα εμβόλια έσωσαν  εκατομμύρια  ανθρώπους. 

Μας στεναχωρεί όμως βαθύτατα το γεγονός,  ότι πολλοί από όσους έχασαν τη ζωή τους, εάν  άκουγαν  τους επιστήμονες και όχι τους κάθε φύσεως αρνητές, σήμερα θα   γιόρταζαν μαζί μας την αλλαγή του χρόνου.

Τα παθήματα του 2021, ευχόμαστε και το ελπίζουμε να γίνουν μαθήματα το 2022. Για να  μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, το ατομικό, το οικογενειακό, της κοινωνίας συνολικότερα. 

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι μόνο εάν σταματήσει η πανδημία θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι. 

Το 2021 παρά τις δυσκολίες στην Περιφέρειά μας, έγιναν βήματα μπροστά, τέθηκαν οι βάσεις για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις,  που θα   ξεδιπλωθούν σταδιακά στη διάρκεια του νέου χρόνου.  Υποδεχόμενοι το 2022 οφείλουμε να δούμε τη θετική εικόνα της καθημερινότητας και της ζωής. 

Να οπλιστούμε με δύναμη ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, όπως και όλος ο κόσμος.   

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι  στο τέλος της ετήσιας διαδρομής θα  έχουμε έναν πολύ καλύτερο απολογισμό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

 Στη σημερινή εορταστική ημέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε κι εκείνους που δίνουν αγώνα επιβίωσης και την υποχρέωση όλων μας  να είμαστε  365 μέρες το χρόνο αλληλέγγυοι τους.   Δεν ξεχνάμε τους Απόδημους Ηπειρώτες, όπως κι  εκείνους που δίνουν καθημερινά μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. 

Εύχομαι το 2022 να είναι δημιουργικός χρόνος και να χαρίζει Υγεία σε όλους. 

Χρόνια Πολλά – Καλή χρονιά. 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: