paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Σοβαρός τραυματισμός συμβασιούχου εργαζόμενου στην Ηγουμενίτσα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα το πρωί. Ο τραυματισμός του  συναδέλφου μας συμβασιούχου, προήλθε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού. Κατά την διαδικασία  των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής  με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά  στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού. 

Στην συνέχεια  διακομίστηκε με την βοήθεια  συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε  ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του. 

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση εξοπλισμός ,  οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Ο τραυματισμός του συναδέλφου  δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα. 

Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιου κατάργησης του 8ωρου θέλει να την εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο . Δεν είναι η κακιά η ώρα. Οι υπηρεσίες των ΟΤΑ  από το 2014 έχουν  θρηνήσει πάνω από 50 νεκρούς. Ενώ  τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό, ταχεία ανάρρωση και του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                         ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: