paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Στην βουλή φέρνει ο Κάτσης την καταγγελία για τον κ. Πορφύρη

Καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ, στη Βουλή το θέμα από Σαντορινιό-Κάτση

Αναφορά προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, και προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κατέθεσαν οι Τομεάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης και Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την καταγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, για την απρεπή συμπεριφορά του διορισμένου Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, προς τον εκδότη της εφημερίδας Τιτάνη, διαχειριστή της ιστοσελίδας thespro.gr, και μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση για το θέμα:

«Το πρωτοφανές περιστατικό που καταγγέλλει η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχετικά με την αναίτια και απρεπή συμπεριφορά του διορισμένου από την κυβέρνηση Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, εναντίον μέλους της που πήγε να καλύψει ανοιχτή εκδήλωση, δυστυχώς δε μας αιφνιδίασε. Το περιμέναμε. Το παράδειγμα το έχει δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και ως γνωστόν το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι. 

Όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ, με σκονάκια κρεμασμένα σε πόρτες για να μην παίζουν φωτογραφίες του με τον Λιγνάδη, όταν πηγαίνει στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και αποκλείει δημοσιογράφους και ΜΜΕ από την συνέντευξη τύπου γιατί φοβάται τις ερωτήσεις τους, όταν η μόνη δημοσιογραφία που ανέχεται είναι αυτή που κρατάει λιβανιστήρι και όχι μικρόφωνο, τότε κλείνει το μάτι και στους από κάτω για να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές. Και δυστυχώς το κάνουν, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε θεσμικό, δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο.  

Που είναι οι απαντήσεις από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών στις ερωτήσεις που τους κάναμε εντός κοινοβουλίου για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων που γίνεται στον ΟΛΗΓ; Που είναι οι απαντήσεις στην κοινοβουλευτική Ερώτησή μας για το αν είναι σύννομος ο διορισμός του  Διευθύνοντα Συμβούλου;  Που είναι οι πράξεις, ώστε να αποδοθεί ολόκληρη η χερσαία ζώνη στους πολίτες χωρίς αστερίσκους και ναι μεν αλλά. Πουθενά. Το μόνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου και όλους τους παρατρεχάμενους, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, είναι να γίνονται «δουλειές» και «δουλίτσες» με τα δημόσια ταμεία και τη δημόσια περιουσία, και να μη βγαίνει τίποτα προς τα έξω που θα τους χαλάσει την εικόνα. 

Χορτάσαμε από Μητσοτάκηδες και Μητσοτακίσκους, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές που προσβάλουν τις δημοκρατικές αρχές του τόπου μας. Το ποτήρι ξεχείλισε. Απαιτούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ να πάρουν επιτέλους θέση. Εάν συνεχίσουν την κάλυψη και την αφωνία, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές κρύβονται οι ίδιοι.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: