paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συμμετοχές σε επιδημιολογική μελέτη στο ΚΑΠΗ Παραμυθιάς

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου, θα δέχεται την ερχόμενη εβδομάδα, 25 έως 29 Ιουλίου, νέες συμμετοχές σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο ΚΑΠΗ Παραμυθιάς.

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι μία πρωτοποριακή  επιδημιολογική μελέτη. Αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους και τα αποτελέσματα μίας πλήρους λιπομέτρησης.

Στόχος της Μελέτης Υγείας Ηπείρου στην οποία έχουν ήδη λάβει μέρος εθελοντικά περισσότεροι από 2000 κάτοικοι της Ηπείρου είναι να παράγει νέα σημαντική γνώση για την πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση νοσημάτων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών, και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου μπορούν με ένα τηλεφώνημα να συμμετάσχουν με ασφάλεια, καλώντας στο τηλέφωνο 6937436798.

Παράλληλα, η Μελέτη Υγείας Ηπείρου συνεχίζει να δέχεται νέες συμμετοχές και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής). Όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το εξεταστικό κέντρο στα Ιωάννινα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην παρακάτω ιστοσελίδα https://ehs.med.uoi.gr/booking/

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: