paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συνέντευξη Κάτση στο Βήμα TV για τα ασφαλτικά Σαγιάδας

Μάριος Κάτσης στο Βημα TV : «Όλη η αλήθεια για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας»

Με αφορμή την άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή Λωρίδα της Σαγιάδας που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με απόφασή του στις 16/11/2022, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε συνέντευξη στις 29/11/2022 στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Βήμα» στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα:

Ο Μάριος Κάτσης σχετικά με την πρόσφατη νέα αδειοδότηση της εγκατάστασης πετρελαιοειδών στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας θέλησε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που προκαλούν οι σκόρπιες δηλώσεις του κ. Γιόγιακα και του  Υπουργού κ. Αμυρά για να κρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. 

Δήλωσε συγκεκριμένα:

1️⃣Η αρχική άδεια εγκατάστασης που δόθηκε το 2012 έχει λήξει οριστικά το 2020

2️⃣Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης είναι νέα άδεια και μάλιστα ενώ έχει εκδοθεί το ειδικό χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών που δίνει αποκλειστικές χρήσεις γης για υδατοκαλλιέργειες 

3️⃣Οι παρατάσεις που δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν τυπικές και προβλεπόμενες βάση νόμου υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν και οι υπόλοιπες αδειοδοτήσεις από τα άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες. Οι λοιπές προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις όμως ήταν αρνητικές και για αυτό τα ασφαλτικά δεν έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που έληξε η άδεια.

Ή η ΠΟΑΥ υπερισχύει άρα η νέα άδεια είναι έκνομη και πρέπει να ανακληθεί ή το ΠΔ της κυβέρνησης ΝΔ άφηνε τρύπες εσκεμμένα για την επένδυση. Σε κάθε περίπτωση έχει την ευθύνη. Ωστόσο κατά την έκδοση της ΠΟΑΥ και στη διαβούλευσή της δεν φάνηκε να προέκυψαν νομοθετικές τρύπες. 

Ο κ. Γιόγιακας επιχειρεί γελοίο συμψηφισμό ευθυνών γιατί ουσιαστικά είναι ΥΠΕΡ των ασφαλτικών και ψάχνει διαμοιρασμό πολιτικού κόστους που τον βαρύνει εξ ολοκλήρου.

Στη συνέχεια ο κ. Κάτσης προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για το ζήτημα και στηλίτευσε τον κυβερνητικό βουλευτή για υποκρισία καθώς οι ιχθυοκαλλιεργητές, το Υπουργείο και η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι είναι υπέρ της επένδυσης και πήγαινε χέρι χέρι με τους επενδυτές στα Υπουργεία.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι επί θητείας Γιόγιακα η Θεσπρωτία δεν έμεινε στάσιμη αλλά έκανε πολλά βήματα πίσω καθώς μείναμε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το λιμάνι ξεπουλιέται,  ο πρωτογενής τομέας υποφέρει και κανένα νέο έργο δεν έχει χρηματοδοτηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Μάριος Κάτσης.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: