paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συνέντευξη Μάριου Κάτση στην Political: Ξεκινάμε με βάση το 32%

«Ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019» – Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα Political

Οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο φουλ. Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη στο Ζάππειο, την επόμενη ομιλία στο Περιστέρι, ακολουθούν περιοδείες στην επαρχία. Κρίνετε, πως μπορείτε να πείσετε τη δυσαρεστημένη από την πρώτη σας κυβερνητική θητεία μεσαία τάξη και τους αναποφάσιστους και να έρθετε πρώτο κόμμα στις εκλογές;

Εδώ και πολλά χρόνια, νομίζω από το 1993 θα έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση μεταξύ 2 κομμάτων και αρχηγών που έχουν κυβερνήσει. Τα πεπραγμένα και το δείγμα γραφής είναι ξεκάθαρα στα μάτια των πολιτών. Αυτή τη στιγμή που δεν έχουν προκηρυχτεί εκλογές είναι τοποθετημένοι μόνο οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των κομμάτων. Οι υπόλοιποι ως αναποφάσιστοι θα τοποθετηθούν στην προεκλογική περίοδο. Δεν θεωρώ πως ένας πολίτης ,δημοκράτης της μεσαίας τάξης, που δεν ανήκει στο ανώτερο 10% που έχει λυμένα τα οικονομικά του και που δεν έχει ευνοηθεί με ρουσφέτι ή απευθείας ανάθεση, θα έχει να περιμένει κάτι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που γίνεται προσπάθεια να θαφτεί, όταν φτάσει σε αυτό το ακροατήριο, είμαι βέβαιος ότι θα τον πείσει να γίνει μέρος της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα. 

Υπάρχει η εντύπωση στην κοινωνία, πως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι Αλέξης Τσίπρας και μια μικρή ομάδα γύρω από τον αρχηγό. Τι θα απαντούσατε; Μήπως πρέπει να βγείτε μπροστά με μια συγκροτημένη ομάδα διακυβέρνησης;

Ο Πρόεδρος Α.Τσίπρας ήδη μετά το συνέδριο που μεγάλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ έχει προχωρήσει σε γενναίες τομές  ανανέωσης. Ήδη από το Περιστέρι εξήγγειλε πως θα στηριχθεί για να κυβερνήσει σε γυναίκες για ευαίσθητα θέματα αλλά και σε νέους/ες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους για να τραβήξουν κουπί στη διακυβέρνηση. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως το εννοεί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ από όταν έγινε κόμμα εξουσίας προσέφερε μια μεγάλη ένεση ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει μια πραγματικά δυναμική αντιπολίτευση με καταγγελίες σκανδάλων, ανάδειξη των προβλημάτων σε υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση. Παρά ταύτα, διατηρείται μια σαφής διαφορά από την ΝΔ. Τι φταίει;

Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρίες όπως η Marc, η OpinionPoll και η Interview. Oι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του. Από την προσωπική μου συνανστροφή με κόσμο δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019. Δεν προκύπτει από πουθενά στην κοινωνία αλλά και στην κοινή λογική, το δημοσκοπικό εύρημα ότι όσο αποτυγχάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα, το κόστος το εισπράττει η αντιπολίτευση. Παρ’όλα αυτά η ψαλίδα κλείνει ραγδαία όσο περνά ο χρόνος.

Ποιες προτεραιότητες θα έθετε μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης;

Θα καταργήσουμε άμεσα όλες τις καραμπινάτες αδικίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα πάρουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Θα βάλουμε ένα τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα του νόμου Χατζηδάκη, θα βάλουμε τέρμα στο πτωχευτικό καθεστώς της λεηλασίας της πρώτης κατοικίας, στην ασυλία των τραπεζικών στελεχών και την φορολογική ασυλία των καρτέλ ενέργειας και σούπερ μαρκετ, μειώνοντας και το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ όσο διαρκεί η κρίση, και θα επαναφέρουμε την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια στην οποία η κ. Κεραμέως εισήγαγε ταξικούς φραγμούς διακόπτοντας βίαια τον ιμάντα της κοινωνικής ανέλιξης των αδυνάμων.  

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πως κρίνετε, τι θα συμπληρώνατε ή τι περισσότερο θα κάνατε από τον νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Περρακάκη;

Ο κ. Πιερρακάκης έχει αναγνωρίσει δημοσίως πως συνεχίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που θεμελίωσε την έννοια της Ψηφιακής Πολιτικής στην Ελλάδα το 2016. Έχει να δείξει έργο σε σχέση με την παταγώδη αποτυχία των συναδέλφων του Υπουργών σε όλους τους άλλους τομείς και εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα σε αυτή τη βάση, ωστόσο έχει βαριές ευθύνες για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει σε μια σειρά πραγμάτων που έχουμε ασκήσει κριτική: Καταρχάς θα εντάξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης που η ΝΔ έχει αποκλείσει με επιλογή της και στην Ψηφιακή Οικονομία. Δεύτερον, θα δώσουμε βάση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής όπως τα δίκτυα οπτικών ινών και τα οριζόντια έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου τομέα που ο κ.Πιερρακάκης έχει καθυστερήσει γιατί αναλίσκεται σε μικρά εργαλεία-πλατφόρμες που του προσφέρουν επικοινωνιακό αφήγημα και μόνον. Τρίτον θα δώσουμε βάση στις ψηφιακές δεξιότητες για όλους ώστε να μη μείνει κανείς αδύναμος πίσω στη νέα εποχή που τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά .Τέταρτον, θα αναδιοργανώσουμε τον ΕΚΟΜΕ που εμείς ιδρύσαμε με πραγματικά κίνητρα προσέλκυσης παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων που θα αυξήσουν το ΑΕΠ και όχι το ΑΕΠ ξένων χωρών. Πέμπτον αλλά όχι έλασσον θα σεβαστούμε το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ώστε να σταματήσει το χυδαίο monetize στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στις πλάτες μας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: