paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Φιλιατών Β. Τζίγκου στην “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλειος Τζίγκος: Το όνειρο μου για τον δήμο είναι να γίνει ένας σύγχρονος δήμος

Ο Βασίλης Τζίγκος πριν από λίγες μέρες παρουσίασε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Φιλιατών σε μία ομολογουμένως μεγάλη συγκέντρωση. Στην παρουσίαση του συνδυασμού “ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ“ αναφέρθηκε περιληπτικά στο πρόγραμμα του ενώ μαζί του ήταν και οι πρώτοι συνεργάτες του.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ συνάντησε τον υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος μας παραχώρησε την συνέντευξη που ακολουθεί.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώσατε επίσημα την διεκδίκηση της δημαρχίας στον δήμο Φιλιατών. Ποια ήταν τα βασικά σας κίνητρα για αυτήν την απόφαση;

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική τιμή που μου κάνετε να λάβετε συνέντευξη μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών.

 Το βασικό μου κίνητρο για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στο δήμο Φιλιατών είναι η αγάπη και η διάθεση προσφοράς στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Η επιλογή των μελών του συνδυασμού σας με ποια κριτήρια έγιναν;

Η επιλογή των μελών του συνδυασμού μου έγινε με κριτήρια την επιτυχημένη επαγγελματική εμπειρία, την αποδοχή, το ήθος, τις  γνώσεις και την αναγκαία φρεσκάδα για δημιουργική θητεία.

Ο συνδυασμός σας έχει το στοιχείο της «πολυχρωμίας», δεν έχει μια κομματική ταυτότητα. Θα θέλατε να μας πείτε για το σκεπτικό της επιλογής σας αυτής;

Αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε στη διαδικασία να λάβουμε χρίσματα από πολιτικά κόμματα. Πιστεύουμε στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών κομμάτων, αλλά πιστεύουμε τα προβλήματα του δήμου είναι μεγάλα και απαιτείται η σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Δεν ζητήσαμε από τα μέλη μας να απαρνηθούν την κομματική τους ταυτότητα.

Αυτά που μας ενώνουν είναι ασυγκρίτως περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Φιλιατών;

Τα προβλήματα είναι πολλά. Το κυριότερο είναι η ανεργία, ειδικότερα των νέων που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό.

Στη πόλη δεν λειτουργεί καμία τράπεζα πλην μιας και μόνο μία ημέρα την εβδομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά είναι η ερήμωση των χωριών.

Το οδικό δίκτυο είναι παλιό και δυσκολεύει τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Οι υποδομές στον πρωτογενή τομέα είναι ελλιπείς (δρόμοι, ομβροδεξαμενές κ.α.) καθώς και το αρδευτικό του κάμπου της Σκάλας που δεν λειτουργεί.

Το δικό σας όραμα για τον δήμο Φιλιατών ποιο είναι;

Και το «μεγάλο στοίχημα» σας;

Το όνειρο μου για τον δήμο είναι να γίνει ένας σύγχρονος δήμος στην ψηφιακή εποχή που ζούμε και να πραγματοποιήσουμε έργα τα οποία θα αλλάξουν την όψη του δήμου

Η δική σας εμπειρία στην διοίκηση, μιας και φτάσατε ως τον βαθμό του στρατηγού στην αστυνομία, αλλά και οι γνωριμίες στα κέντρα της κεντρικής εξουσίας, πόσο ρόλο θα παίξουν στην άσκηση των καθηκόντων σας;

Θα μου επιτρέχετε κ. Μαραζόπουλε να ονομάσω τα κέντρα εξουσίας θεσμικά όργανα της πολιτείας. Για να πετύχουμε τους στόχους μας και να απευθυνθούμε στα θεσμικά όργανα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, να πείσουμε για την αναγκαιότητα αυτών που θα προτείνουμε και να είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Ο ρόλος ενός δημάρχου ποιος είναι κατά την δική σας άποψη;

Ο  Δήμαρχος πρέπει να έχει όραμα για τον τόπο του, να αγωνίζεται για την επίτευξη των στόχων του, να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, να είναι κοντά σε αυτούς, να αφουγκράζεται τις αγωνίες του, τα προβλήματα τους, να ικανοποιεί τα νόμιμα και λογικά αιτήματα και να είναι υπηρέτης του Δημόσιου συμφέροντος.

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι θα εργαστώ σκληρά τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου για την επίτευξη των στόχων που θέσαμε. Σας ευχαριστώ.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: