paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συναντήσεις Άλκη Λάμπρου με φορείς που σχετίζονται με ιχθυοκαλλιέργεια

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών και συνεργασιών του, για θέματα της αρμοδιότητας του, με επισκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας.

Στα πλαίσια αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης, είχε τις παρακάτω επαφές:

Συνάντηση εργασίας και συνεργασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά Βασίλη, με τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Σίμου Τασούλα, τον πρόεδρο του αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας Τσουκαλιό – Ροδιά κ. Νικόλαος Φώτου,τον γραμματέα του αλιευτικού συνεταιρισμού Κορωνησίας Καλογερικού κ. Χρήστος Γκανάρας και για την εταιρία STATIRAS GROUP με τον  κ. Ζώη Κολιό και την κα Λία Εγγλέζου.

Ο κ. Λάμπρου, ενημέρωσε για το άμεσο ενδιαφέρον της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τον κλάδο και την βαρύνουσα σημασία που δίδει σε αυτόν. 

Ενημερώθηκε παράλληλα για τα προβλήματα του κλάδου και έλαβε σχετικά υπομνήματα, ενώ χαράχτηκαν οι άξονες μόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας ώστε να δίδεται η δυνατότητα άμεσης επίλυσης προβλημάτων και προώθησης στόχων των Ιχθυοκαλλιεργητών. 

Στο ίδιο πνεύμα υπήρξε συνάντηση εργασίας και συνεργασίας με το Σύλλογο Ιχθυοκαλλειργητών Θεσπρωτίας, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικό έργο, ενώ υπήρξε προγραμματισμένη επίσκεψη στον δυναμικό χώρο Ιχθυοκαλλιεργειών στην Λωρίδα Σαγιάδας. Εκεί τόσο ο Γ.Γ. του συλλόγου κ. Κεχίμογλου Γιάννης  όσο και ο Ταμίας κ. Μεϊντής Γεράσιμος, ενημέρωσαν για τα υπάρχοντα προβλήματα (προσβάσεις στις μονάδες, γεφύρωση κεντρικού δρόμου, παροχή Internet και ευρύτερης σημασίας αιτήματα προς την κεντρική Διοίκηση και αρμόδια Υπουργεία).

Η συνεργασία υπήρξε χρήσιμη και εποικοδομητική και ανοίγει ένα δυναμικό πεδίο και προοπτική για ανάπτυξη και προγραμματική δράση, σε απόλυτη συνεργασία με τους άμεσους ενδιαφερόμενους.

Σημαντική υπήρξε επίσης η παρουσία του κ. Αντιπεριφερειάρχη στην μονάδα Γαριδοκαλλιέργειας, στην περιοχή Βάλτος Ραίου Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και συμπατριώτης μας κ. Ναπολέων Τσάνης, μοριακός βιολόγος, παρουσίασε τόσο το σύνολο της προγραμματισμένης επενδυτικής δραστηριότητας, όσο και την πρώτη αυτοτελή φάση που λειτουργεί σήμερα. 

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, βιολογικής και οικολογικής καλλιέργειας γαρίδας, η οποία ήδη απασχολεί ικανό αριθμό εργαζομένων με προοπτική νέων θέσεων εργασίας, στην πλήρη ανάπτυξή της. Μονάδα που αξίζει της υποστήριξης της Πολιτείας και που θα είναι,όταν ολοκληρωθεί, οικονομικό και κοινωνικό ″κόσμημα″ για την πατρίδα μας, ενώ οφείλει την ύπαρξή της στο όραμα συμπατριωτών μεταναστών από την Αυστραλία.

Υπήρξε επιτόπια αυτοψία, για τις αναγκαίες δράσεις και πρωτοβουλίες, (κυρίως ασφαλείς και ολοκληρωμένες προσβάσεις προς την μονάδα), που μπορεί και οφείλει να αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι προγραμματισμένες επαφές του κ. Αντιπεριφερειάρχη συνεχίζονται με επισκέψεις του στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: