paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με λαθραία τσιγάρα και καπνό

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας). 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, συνολικά δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) πακέτων και ποσότητα καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων κιλών (300kg), στερούμενων ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο εν λόγω αλλοδαπός να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.  

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.

 Tο σύνολο των δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων δώδεκα ευρώ και πενήντα τριών λεπτών (94.412,53€).

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: