paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Σχόλιο του Γιάννη Γόγολου για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Θεσπρωτία

 Ο πρωθυπουργός της χώρας ήλθε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο νομό Θεσπρωτίας την Παρασκευή 22.07.2022.

   Κατόπιν πολλών «ήξεις – αφίξεις» στο πρόγραμμά του,  ήλθε στην Ηγουμενίτσα προς τέρψιν όλου του κομματικού μηχανισμού και των προσώπων που τον απαρτίζουν, ο οποίοι διαγκωνίζονταν ποιος θα πάρει καλλίτερη θέση για φωτογραφία με τον Πρόεδρο,  όπως κατά κόρον τον προσφωνούσαν.

  Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Θεσπρωτία. Και του οφείλεται ως αξίωμα, μεγάλος σεβασμός τον όποιον αμαυρώνει η προσπάθεια ορισμένων να μπουν στο κάδρο της επίσκεψης, τόσο με την αναζήτηση κοινής φωτογράφησης, όσον και της αναφώνησης κάποιου ευφυολογήματος όταν οι κάμερες είναι ανοικτές.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν ανακοινώσεις των κομμάτων του νομού και καθένα με τη δική του οπτική αναρωτιώταν : 

Τί  δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τα προβλήματα της περιοχής; 

Τί έπρεπε να πει ; 

Τί  έπρεπε να υποσχεθεί ως όφειλε ;

Ως πολίτης αρχικά και ως πολιτικός δευτερευόντως, έκανα διαφορετική ανάλυση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία:  

 « Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» είναι ο  τίτλος γνωστού βιβλίου από το  οποίο κράτησα τη φράση, πως  « η μεγαλύτερη αλήθεια που δεν αμφισβητείται είναι η πραγματικότητα» σταχυολογώ  όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού από τον ίδιο και τους άλλους παρευρισκόμενους και είναι καταγεγραμμένα σε videos και αναδεικνύουν…. τις λεπτομέρειες την πραγματικότητα.

Παραθέτω μέρος αυτών 

  1.  –  Βρισκόμαστε εδώ ; ρωτάει ο κ. Πρωθυπουργός δείχνοντας ένα σημείο στον αναρτημένο χάρτη 
  • Όχι, εδώ βρισκόμαστε,τον ενημερώνει ο υπεύθυνος δείχνοντας το σωστό σημείο, σε άλλο σημείο του χάρτη 
  1. –  Απέναντι από το λιμάνι,  είναι η Κέρκυρα σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων, ενημερώνει τον κ. Πρωθυπουργό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένος.
  1. – Από κρουαζιέρες πως πάτε; Ρωτά ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Πορφύρη
  • Μειονεκτούμε  στην κρουαζιέρα κ. Πρόεδρε, απαντά  ο κ. Βουλευτής 
  1.  – Στον χάρτη που βλέπετε, ότι είναι με μπλε χρώμα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος και ότι με κίτρινο αποτελεί τη Χερσαία Ζώνη του, είπε ενημερωτικά η κα. Πρόεδρος του ΟΛΗγ. ( Έχει ενδιαφέρον ο χάρτης στον οποίο γίνεται η αναφορά )
  1. – Οπότε… κλείνουμε ουσιαστικά με τις επενδύσεις εδώ, είπε προς τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρισκόταν ο κ. Πρωθυπουργός 
  • Στη Θεσπρωτία, μόνο τον περιφερειακό δρόμο και την οδική σύνδεση Μαυρομάτι- Σαγιάδα – Ηγουμενίτσα έχουμε, αναφώνησε σηκώνοντας το χέρι του ο κ. Βουλευτής,  στον αποχωρούντα κ. Πρωθυπουργό.
  1. – Την προηγουμενη φορά που ήρθα στην Ηγουμενίτσα, είχε πολύ λιγότερο κόσμο από σήμερα  και αυτό κάτι λέει ….είπε απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές ο κ. Πρωθυπουργός.

Αλήθεια ποιος  ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού ;

Δεν είδα ανακοινώσεις από τους κομματικούς φορείς που συνήθως είναι λαλίστατοι για «ψύλλου πήδημα»… 

Ακόμη και ο κ. Βουλευτής σε ανάρτηση του,  την επόμενη της επίσκεψης,  αναφέρει ως τίτλο σε μια σειρά φωτογραφιών:  «Από τη χθεσινή επίσκεψη του Kyriakos Mitsotakis στην Ηγουμενίτσα  χωρίς κανένα  άλλο σχόλιο.

Υ.Γ. Κομματικοί κύκλοι διέδωσαν ότι ο κ. Πρωθυπουργός ήλθε στη Θεσπρωτία,  για να  αποδώσει  τα εύσημα στον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, για τη δημόσια  πρόβλεψή του στην ημερομηνία των εκλογών και για τίποτε άλλο.

Καλές διακοπές !

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: