paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Ταξική Πορεία: μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο Φιλιατών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ταξικής Πορείας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της 6ης ΥΠΕ και Διοικήσεων για τις «εντέλλεσθε» μετακινήσεις ιατρών από τα Νοσοκομεία ΠΓΝΙ, Χατζηκώστα και ΓΝ Φιλιατών προς το νοσοκομείο Κέρκυρας. 

Περισσεύουν οι αποκαλύψεις για την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών εργαζόμενων. Η πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν στο στόχαστρο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Αποτέλεσμα η στελέχωση των νοσοκομείων να βρίσκεται κάτω ακόμη και από τις ανάγκες  για την εφημεριακή κάλυψη  των παθολογικών κλινικών.

Η συνθήκη αυτή δεν πρόκειται για στιγμιαία απορρύθμιση ή για κάτι έκτακτο. Είναι ο στόχος της πολιτικής που ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια και επιταχύνθηκε με αφορμή την πανδημία. Στον αντίποδα των πολυάριθμων αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού τα κενά καλύπτονται με συμβάσεις με μπλοκάκι, επικουρικές συμβάσεις, ΣΔΙΤ ή απλά καταργούνται οι παρεχόμενες υπηρεσίες εις βάρος του λαού.  

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν. Μεθοδεύουν την μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για να προχωρούν απρόσκοπτα σε μετακινήσεις και απολύσεις χωρίς το «άκομψο» εντέλλεσθε. 

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.

Η άποψη  «Να βάλουμε πλάτη για τη στήριξη του ΕΣΥ» υπηρετεί την Κυβερνητική πολιτική και διαιωνίζει την αδιοριστία και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να παρθεί πίσω η απόφαση για τις «εντέλλεσθε» μετακινήσεις.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/10 12:30 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και στη μαζικοποίηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 20 του Οκτώβρη.
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ TELIKO

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: