paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Τα θέματα που έθεσε ο δήμος Σουλίου σε σύσκεψη με υπουργούς

Δελτίο τύπου δήμου Σουλίου

Στην σημερινή σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πρέβεζας υπό την παρουσία των υπουργών πολιτισμού κ. Μενδώνη, τουρισμού κ. Ζαχαράκη και του αθλητισμού κ. Αυγενάκη καταθέσαμε τις προτάσεις του δήμου Σουλίου για θέματα που αφορούν τίς αρμοδιότητες των υπουργείων τους.

Στα θέματα πολιτισμού ρωτήσαμε την κυρία υπουργό για τ αποτελέσματα της μελέτης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για την ιστορική ανάπλαση και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των χωριών του Σουλίου, υποβάλαμε επίσης τίς παρατηρήσεις μας για την βελτίωση τού υπάρχοντος οδικού δικτύου προκειμένου να έχουμε την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στα χωριά του Σουλίου

Για τα θέματα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στο Δήμο μας, θέσαμε υπόψη της υπουργού κυρίας Ζαχαράκη τίς σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε όλο το Δήμο, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αχέροντα πού αποτελεί την αιχμή του δόρατος τού τουριστικού μας προϊόντος. Επενδύσεις τόσο στην εστίαση και στη διαμονή, όσο και σ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό (κανό -καγιάκ, εναέρια περάσματα, πεζοπορίες βουνού) Επίσης ενημερώσαμε την υπουργό πώς έχουμε έτοιμες μελέτες για την ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών της περιοχής μας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μονοπάτι που συνδέει το μυθικό Αχέροντα με το ιστορικό Σούλι, και αναμένουμε την ένταξη τούς σέ χρηματοδοτικά προγράμματα, κάτι το οποίο μας έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού. Και ευελπιστούμε και στην δική της στήριξη και βοήθεια.

Τέλος ζητήσαμε από τον υπουργό αθλητισμού να βελτιώσουμε τίς δύο πίστες ανεμοπτεριστών, και την πίστα αναρριχητικού πεδίου που υπάρχουν στο Δήμο μας, και να δοθεί επίσης η ευκαιρία στο Δήμο μας να διοργανώσει ένα αθλητικό γεγονός πανελληνίου ενδιαφέροντος καθώς υπάρχουν άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις, και μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: