paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Τζέλλου Χριστίνα: δηλώνω ξεκάθαρα παρούσα στην επικείμενη εκλογική διαδικασία

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τζέλλου Χριστίνα πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από το αξίωμα της ως αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας αποδεχόμενη τον διορισμό της σε σχολείο ως νηπιαγωγός. Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ με αφορμή αυτήν την παραίτηση συνομίλησε μαζί της:

Τα προσωπικά σας κίνητρα για να ασχοληθείτε με την πολιτική ποια ήταν;

Για να είμαι ειλικρινής, η ενασχόληση με τα κοινά με γοήτευε από πολύ νωρίς, από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια. Όταν λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία να κατέβω ως υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, απλά την «εκμεταλλεύτηκα». Ωστόσο, τα ειλικρινή και σημαντικά κίνητρα για την ενασχόληση με την πολιτική τα ανακάλυψα στην πορεία. Η δυνατότητα που μου δίνεται να προσφέρω στην πόλη που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου και η ικανοποίηση που παίρνω από αυτή την προσφορά, είναι για μένα οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους συνεχίζω ενεργά την εμπλοκή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τους τομείς που ασχοληθήκατε ως αντιδήμαρχος, ποιος ήταν αυτός που ήταν πιο κοντά στα δικά σας ενδιαφέροντα και γιατί;

Επιτρέψτε μου να σας πω αρχικά ότι πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου θα έχει η θητεία μου ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Μέσα από αυτή γνώρισα την τοπική αυτοδιοίκηση. Την εκτίμησα και την αγάπησα σε υπέρτατο βαθμό. Στη θητεία που διανύουμε, από το 2019 και έπειτα, μου ανατέθηκαν πολύ σημαντικοί τομείς αντιδημαρχίας. Καθένας από αυτούς εντάχθηκε με διαφορετικό τρόπο στα ενδιαφέροντά μου, καθώς, αν μη τι άλλο, αποτέλεσε για μένα μεγάλη πρόκληση το να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του. Συνειδητοποιώ εκ των υστέρων, ότι όσο πιο δεκτικοί είμαστε σε νέες και διαφορετικές προκλήσεις, τόσο περισσότερο διευρύνουμε τον ορίζοντα των ενδιαφερόντων μας. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το ένιωσα με καθετί που ασχολήθηκα.  Παρ’ όλα αυτά, αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον από τους τομείς που ανέλαβα ως αντιδήμαρχος, θα επέλεγα τον τομέα του πολιτισμού. Είναι συναρπαστική ακόμη και η σκέψη ότι μία και μόνο λέξη εμπερικλείει τόσες έννοιες… παράδοση, ήθη και έθιμα, αξίες, παιδεία, τέχνες, επιστήμες, ιστορία.  Εμπερικλείει επί της ουσίας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Για μένα ο πολιτισμός αποτελεί το ευ ζην της κοινωνίας μας και ως εκ τούτου οφείλουμε να τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Φέτος υπήρχαν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κατά τη γνώμη σας σε τι πολιτιστικό επίπεδο είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ποιες προοπτικές υπάρχουν;

Πράγματι το φετινό καλοκαίρι, μετά από μία δύσκολη διετία, ήταν πολύ πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρέπει εξ’ αρχής να τονίσω ότι η προαγωγή του πολιτισμού και η διαμόρφωση κουλτούρας δεν είναι υπόθεση ενός και μόνο φορέα. Στην πόλη μας είμαστε τυχεροί καθώς έχουμε ιδιαίτερα δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με τους οποίους, ως Δήμος, συνεργαζόμαστε άριστα. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε δράσεις και εκδηλώσεις που ενίσχυσαν το πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής και έδωσαν μία άλλη διάσταση στην τοπική κουλτούρα. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην έκθεση με έργα του Θεόφιλου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στο 1ο φεστιβάλ χορωδιών στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, στην έκθεση φωτογραφίας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, στο 1ο Seaside Night Art Festival. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για μικρά παιδιά, με συναντήσεις γαστρονομίας και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δημιουργούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές πλαίσιο πολιτισμού, με σαφείς προοπτικές. Εννοείται πως ο στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση και θεωρώ πως, αν δεν υπάρξουν άλλες έκτακτες συνθήκες, η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη, αφού θα έχουμε στη διάθεσή μας προς χρήση τόσο το ανοιχτό θέατρο στο Τσιπουρίκι, όσο και τον χώρο πολιτισμού στο ΕΙΝ, όπου μεταξύ άλλων θα λειτουργήσει και Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αν και χρειάστηκε να παραιτηθείτε από τη θέση της αντιδημάρχου, πώς βλέπετε τη συνέχεια;

Πράγματι, στις αρχές Σεπτέμβρη βρέθηκα στη δύσκολη θέση να πρέπει να παραιτηθώ από τη θέση της αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας. Οι λόγοι είναι καθαρά επαγγελματικοί και έχουν να κάνουν με την αποδοχή της τοποθέτησής μου ως νηπιαγωγός σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξακολουθώ ωστόσο να είμαι ενεργό μέλος της δημοτικής αρχής, να ασκώ τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και να προσφέρω τη βοήθειά μου όπου χρειάζεται. Σ’ ότι αφορά το μέλλον, δηλώνω ξεκάθαρα παρούσα στην επικείμενη εκλογική διαδικασία. Είμαστε μία δημοτική αρχή που επιδιώκει και προσπαθεί, εν μέσω αντίξοων συνθηκών, το καλύτερο δυνατό.  Εν όψει των εκλογών του 2023 λοιπόν, θέτουμε εαυτούς στην κρίση των πολιτών και αναμένουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προκειμένου να φέρουμε σε πέρας όλα όσα έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει!

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: