paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Την Τετάρτη η παράσταση “Μαργιόλα” στην αρχαία Ελέα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα», η οποία είχε αναβληθεί για προληπτικούς λόγους λόγω της ισχύουσας ΠΝΠ «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» (ΦΕΚ/A’/138/05.08.2021), θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 21:30.

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το ομώνυμο δημοτικό μοιρολόι, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Θωμάς Λιώλιος, Άρτεμις Αγαθοπούλου

Κείμενο: Βασίλης Δόσης Μουσική: Νίκος Κολιούσης

Παίζουν: Άρτεμις Αγαθοπούλου, Δημήτρης Θεοχάρης, Έφη Ντάγκα, Βαγγέλης Κολιούσης, Σπύρος Οικονομίδης, Βασίλης Δόσης, Γιώργος Ντόστας, Βασίλης Ράπτης, Θωμάς Λιώλιος, Ρίκι Μεσχίνη, Μπάμπης Δούφλιας, Παναγιώτα Παππά, Δήμητρα Χρόνη, Βασιλική Φίλη-Χάσικ, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Καρολίνα Τσομπόλη, Μαρία Λιόντου

Εκτέλεση Παραγωγής: Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 220 άτομα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης (Ομάδα Τέχνης Φάος – τηλ. επικ. 6945932382).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον Δήμο Σουλίου. Σημειώνουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: