paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Τι συζήτησε ο δήμαρχος Σουλίου με τον περιφερειάρχη

Στις 31/03/2022 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία του Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γκίκα Μιχάλη. Εκεί συναντήθηκαν και με το νέο Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχο κ. Γιώργου Παππά.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης των τριών Δημάρχων με τον Περιφερειάρχη, αποτέλεσε η έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α. Βασιλικού) που βρίσκεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Για το σκοπό αυτό, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του Σ.Μ.Α. Βασιλικού. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων για τους Δήμους της Θεσπρωτίας που μέχρι σήμερα τα οδηγούν σε Σ.Μ.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το θέμα έναρξης λειτουργίας του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) πεδιάδας Παραμυθιάς, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις (3) Τ.Ο.Ε.Β. της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα του Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς σε συζήτηση, στην αποψινή συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά.

Σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.), προγραμματίζεται η άμεση πραγματοποίηση συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα λειτουργίας του.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης ενημέρωσε το Δήμαρχο Σουλίου, ότι μετά το Πάσχα και πριν τις εορτές Σουλίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τη μελετητική ομάδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο Σούλι, μέρους των μελετών που αφορούν την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στην περιοχή του Σουλίου με σκοπό την συνολική ανάδειξη του ιστορικού χώρου.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: