paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς σχεδίασε ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς συμμετείχε στο πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε. (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) – Σχέδια Δράσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τεχνικό έργο με τίτλο:”Ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς”.

Το έργο υλοποιήθηκε από μαθητές της Α’ τάξης και τους Τομείς: 1) Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής – Αυτοματισμού και 2) Μηχανολογίας. Τα Σχέδια Δράσης ως ένας από τους πυλώνες του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. σκοπό έχουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Εμπνευστής και διεκπεραιωτής του έργου ήταν ο μόνιμος εκπαιδευτικός κος Δραγατσούλης Βασίλειος, ηλεκτρολόγος του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου κος Βακαλόπουλος Χρήστος αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα κινητικότητας που υπέβαλε στο Ι.Κ.Υ. μέσω του Erasmus για τους τομείς Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής – Αυτοματισμού και Μηχανολογίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται τον Ιούλιο.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου την Πέμπτη 10/6/2021.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Σουλίου κος Δημητρίου Φώτιος, κος Στεφάνου Κωνσταντίνος και κος Κωσταράς Σταύρος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου κος Καλόγηρος Βασίλειος και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παραμυθιάς κος Καλόγηρος Γεώργιος.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: