paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Το ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για εμβόλια και πανδημία

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 

ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ! 

            Ενώ η πανδημία της COVID-19 και οι μεταλλάξεις της («Ο» ή «Δ») επελαύνει, η κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης καταδικάζουν το λαό μας σε μια κατάσταση που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

25.000 καθημερινά ημερήσια κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένοι και δεκάδες θάνατοι!  

Ατελείωτες ουρές για τεστ σε φαρμακεία, νοσοκομεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα! 

Συνεχές χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών με πανάκριβα μοριακά τεστ (PCR)! 

Νοσοκομεία που στέλνουν ασθενείς στο … σπίτι τους αδυνατώντας να τους περιθάλψουν!  

«Δομές περίθαλψης» απαξιωμένες και «αποψιλωμένες» από εργαζόμενους! 

Κυβερνητικές επιδιώξεις να κλείσουν κι άλλες! (Παίδων Πεντέλης) 

Σχολεία με τους μαθητές στοιβαγμένους, να νοσούν κι αυτοί και οι εκπαιδευτικοί!  

Εργασιακοί χώροι «υγειονομικές βόμβες», χωρίς μέτρα προφύλαξης, με την εργοδοσία και την κυβέρνηση να φορτώνουν στους εργαζόμενους τις συνέπειες της νόσησής τους, με υπερωρίες «αναπλήρωσης» ή με  χρέωση κανονικής άδειας ή ακόμα και με εργοδοτικές πιέσεις για προσέλευση στην εργασία, αν τα συμπτώματα «δεν είναι βαριά»!  

«Ανοσία αγέλης» λοιπόν για το λαό, ανύπαρκτη και άθλια περίθαλψη, εξαναγκασμός σε πανάκριβη διάγνωση, αλλά και «πρόστιμα», προσχηματικά και υποκριτικά μέτρα που δεν απαντούν στην πανδημία, καταστολή, διαχωρισμός του λαού σε «εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους» … Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και του συστήματός τους. Μια πολιτική με την οποία συντάσσεται σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση (από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΙΝΑΛ), ενώ δυνάμεις που αναφέρονται στο λαό και στους εργαζόμενους (ΚΚΕ) ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν ένα πραγματικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης για τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού.  

Σχεδόν δύο χρόνια απ΄ το ξέσπασμα της πανδημίας, καμία απ΄ τις επιλογές της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων αφεντικών (lockdown ή «άνοιγμα») δεν απαντούσε πραγματικά το πρόβλημα. Το σύστημα περίθαλψης ήταν και παραμένει απαξιωμένο, η αστυνομική καταστολή περισσεύει, ενώ η μόνιμη έγνοια της κυβέρνησης ήταν και είναι να μην διαταραχθεί η «εύθυμη λειτουργία» της καπιταλιστικής οικονομίας και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Και όχι η υγεία και η ζωή του λαού μας! Τώρα προσπαθούν να εφησυχάσουν το λαό προβλέποντας τάχα την εκμηδένιση των κρουσμάτων το Πάσχα, ενώ αναφερόμενοι στις ήπιες περιπτώσεις νόσησης, φτάνουν να μετατρέπουν το φονικό ιό και τις συνέπειές του σε «ιωσούλα» (δικαιώνοντας έτσι ακόμα και τους αρνητές!). 

            Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, 

Να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ίδια τη ζωή, στην πρόληψη, στη διάγνωση, στην περίθαλψη, στη θεραπεία και στην υγεία! 

            Να μη δεχθούμε να φορτωθούν οι συνέπειες της πανδημίας στα πλάτες μας, απ’ αυτούς που ακολουθούν μια σκληρή ταξική και αντιλαϊκή πολιτική και που αποποιούνται κάθε ευθύνη, ενώ είναι αυτοί που φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την κατάσταση αυτή!    

Μια κατάσταση που απέναντί της δεν πρέπει να «καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια». Μαζικά, συλλογικά, αποφασιστικά, να αναπτύξουμε αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο! Σε εργασιακούς χώρους, σε γειτονιές, σε πόλεις, σε σχολεία και σχολές! Με πρωτοβουλίες δράσης, με συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και όποια άλλη μορφή πάλης μπορεί να οδηγήσει σε νίκες το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί! 

  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (PCR ΚΑΙ RAPID)! 
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ Μ.Μ.Μ.,  ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! 
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,                         ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ 7.000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ,              ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! 
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕΘ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ! 
  • ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ! 
  • ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ! 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: