paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Το ΚΚΕ για τον εμπαιγμό των μανταρινοπαραγωγών της Ηπείρου

Για τον εμπαιγμό των μανταρινοπαραγωγών της Ηπείρου

Οι μανταρινοπαραγωγοί της περιοχής μας στους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας ενώ περίμεναν να πάρουν τα ψίχουλα των 70 ευρώ/στρέμμα, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση λόγω της ζημιάς που έπαθαν κατά το έτος του 2020, διαπίστωσαν ότι: 

α) η ενίσχυση  δεν αφορά όλους τους μανταρινοπαραγωγούς αλλά μόνο όσους καλλιεργούν την ποικιλία κλημεντίνη 

β) το ποσό της ενίσχυσης συμψηφίζεται με το ποσό των μη επιστρεπτέων προκαταβολών που είχαν λάβει πριν από 2 χρόνια.

Αποτέλεσμα ήταν αρκετοί παραγωγοί να μην πάρουν τίποτα ή να πάρουν μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης που περίμεναν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικής εξαπάτησης των αγροτών.

Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους βιοπαλαιστές αγρότες με τον πιο άθλιο τρόπο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας. 

Την ίδια στιγμή όμως δίνει απλόχερα και χωρίς “συμψηφισμούς” 4 δισ. κάθε χρόνο για στρατιωτικές ανάγκες του  ΝΑΤΟ, 32 δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στα οποία θα προστεθούν και τα 11 δις από τον νέο αναπτυξιακό νόμο κλπ. 

Σήμερα είναι αναγκαίο να βγουν ορισμένα συμπεράσματα.  

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ  αλλά και σε όλους τους επίδοξους κυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.α). Είναι ταγμένοι με το μέρος των αντιπάλων του βιοπαλαιστή αγρότη, δηλαδή με τα καρτέλ, τους βιομηχάνους, τους μεσάζοντες, τους μεγαλεμπόρους, τους τραπεζίτες κλπ. Από κοινού προωθούν την ΚΑΠ της ΕΕ που στοχεύει στη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Γι΄ αυτό, πέρα από κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν πρόκειται να παρέχουν καμιά στήριξη στον γεωργό και τον κτηνοτρόφο που παλεύει να κρατήσει το βιος του. 

Να ενταθεί ο αγώνας, η οργάνωση σε αγροτικούς συλλόγους και οι διεκδικήσεις για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης, ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών. Δίνει την προοπτική μιας διαφορετικής οργάνωσης της παραγωγής όπου ο μόχθος του εργάτη και του αγρότη δεν θα συνθλίβεται από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη των εμποροβιομήχανων. Με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: