paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τα επεισόδια στο Γαρδίκι


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Τομεακή  Επιτροπή  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Το ποδόσφαιρο της αγοράς βρωμάει και ζέχνει

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, σε συναυλία τράπερ, πριν λίγες μέρες μεταξύ οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων, μπροστά στα μάτια πολλών μικρών παιδιών, είναι το αποτέλεσμα  του ποδοσφαίρου της αγοράς που βρωμάει και ζέχνει από όλες τις πλευρές.

Το ποδόσφαιρο το πιο λαϊκό και συλλογικό άθλημα έχει μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι διοικήσεις των ΠΑΕ-ΚΑΕ που ελέγχονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα για να αυξήσουν την επιρροή τους και την κερδοφορία των επιχειρήσεων των. Αυτό είναι το κίνητρό τους και όχι η αγάπη για την «ομάδα της καρδιάς τους». Για να πετύχουν δε τους στόχους τους και να προωθήσουν τα γενικότερα συμφέροντά τους χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, χρειάζονται «στρατούς». «Στρατοί» ζυγισμένοι – στοιχισμένοι πίσω από τα «ιδανικά», τις επιδιώξεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κάθε προέδρου. «Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση» των σκληρών οικονομικών ανταγωνισμών. «Στρατοί» που αξιοποιούν διάφορες μορφές, όπως τα “ραντεβού”, για να εκπαιδεύονται και να προπονούνται. 

Αυτές οι οργανωμένες ομάδες παρασέρνουν νεολαίους που πηγαίνουν καλόπιστα για να εκφράσουν την υποστήριξη και την αγάπη στην ομάδα τους, να βρουν ένα φθηνό εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους και καμία σχέση δεν έχουν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κάθε προέδρου της ΠΑΕ.

Επίσης ορισμένοι θεωρούν ότι είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να καλλιεργούνται εθνικιστικές θέσεις και χρησιμοποιούν διάφορα αντίστοιχα σύμβολα. Κατά καιρούς έχουν στραφεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα, έχουν αξιοποιηθεί σε προβοκατόρικους σχεδιασμούς. 

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν μας, πρέπει να απομονωθούν από την νεολαία και γενικότερα από το λαό του νομού μας.

Μέσα σ΄αυτές τις αντίξοες συνθήκες του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού υπάρχουν όμως και οι αθλητές του νομού μας αλλά και της χώρας μας που με κόπο και θυσίες τόσο προσωπικές όσο και των οικογενειών τους καταφέρνουν διακρίσεις και αξίζουν συγχαρητήρια.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του πιο δημοφιλούς ομαδικού αθλήματος του ποδοσφαίρου που στην Ελλάδα στήριξαν νομικά και οικονομικά διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενισχύοντας ακόμα ένα οικοδόμημα εκμετάλλευσης, σήψης και διαφθοράς. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν για το καθολικό δικαίωμα του λαού στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό, δίνοντας το παράδειγμα στην πράξη με τη διοργάνωση τουρνουά, και τοπικά, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, προάγοντας την άμιλλα και την αλληλεγγύη. Παλεύουμε για ένα αθλητισμό που θα είναι οργανωμένος σε κεντρική βάση και σχεδιασμένος να εξυπηρετεί τις όλο και αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε την νεολαία, τους εργαζόμενους με τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα να απαιτήσουν ένα ποδόσφαιρο μακριά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και απ’ όλα όσα το καθιστούν προϊόν στα χέρια των ισχυρών. Ένα αθλητισμό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. 

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν:

  • Το δικαίωμα στην άθληση σε σύγχρονες, δημόσιες, ανοιχτές και δωρεάν σε όλους τους αθλούμενους αθλητικές εγκαταστάσεις. 
  • Αύξηση των επιχορηγήσεων για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ), με μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας. 
  • Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων, με τη σταθερή και άμεση καταβολή της κάθε έτος. 
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. 
  • Την ανάπτυξη της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού μέσα από ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο, όπου ακριβώς θα αναπτύσσονται και θα καλλιεργούνται οι φυσικές αρετές των παιδιών αλλά και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της άμιλλας, της αλληλεγγύης, κ.λπ.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: