paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Τραυματισμός χειριστή Γκρέιντερ στον δήμο Φιλιατών

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Φιλιατών  συνέβη σήμερα 23 Μαϊου 2024  και ώρα 11:00πμ. στη περιοχή Κεραμίτσας 

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ,χειριστής Γκρέιντερ ,προκειμένου να εκτελέσει τις εργασίες του σε διάνοιξη αγροτικής οδού στην προσπάθειά του να επισκευάσει βλάβη στο μηχάνημα που χειριζόταν και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ,το μηχάνημα μετακινήθηκε και τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις και να τραυματιστεί σοβαρά στη λεκάνη του.

Ο συνάδελφος, αν και σοβαρά  χτυπημένος κατάφερε και κάλεσε σε βοήθεια όπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου τον μετέφερε στο νοσοκομείο Φιλιατών να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες και περίθαλψη. Στο χώρο του ατυχήματος κατέφθασε  Προέδρου του Συλλόγου Σπύρος Υφαντής μαζί με τον  τεχνικού ασφαλείας

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική αρχή Δήμου Φιλιατών για το γεγονός ότι ο συνάδελφος κλήθηκε να εργαστεί μόνος του σε απομονωμένη περιοχή και ενδεχομένως με προβληματικό μηχάνημα  και  απαιτούμαι από τη Δημοτική αρχή  να αποσαφηνίσει πλήρως τις συνθήκες του ατυχήματος, να στηρίξει ολόπλευρα τον εργαζόμενο και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση επικινδυνοτήτων που διακυβεύουν την υγεία των εργαζομένων.

Η εφαρμογή στην πράξη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας δεν αποτελεί ατομική ευθύνη των εργαζομένων, αλλά αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, των Δημοτικών Αρχών, που οφείλουν να παίρνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την σωστή εκτέλεση των εργασιών. Οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία και η υγρασία ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνονται, επιβαρύνοντας τους όρους εργασίας των συναδέλφων, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους”

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο και να επιστρέψει σιδερένιος στην δουλειά του

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: