paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

“Όχι” σε ανεμογεννήτριες στο Σούλι από τον δήμο Σουλίου (βίντεο)

Καθολική ήταν η άρνηση για τοποθέτηση ανεμογεννητριών από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου στην χθεσινή συνεδρίαση του. Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά του Σουλίου θα δημιουργήσει άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα στην περιοχή. Προβλήματα στην κτηνοτροφία, προβλήματα στο περιβάλλον, προβλήματα στην ποιότητα ζωής, προβλήματα στην ύδρευση των χωριών, προβλήματα στον τουρισμό της περιοχής. Και όλα αυτά χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος.

Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί από την Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά κάνει θεατές και κομπάρσους τους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια καθώς το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γνωμοδοτήσουν και όχι να αποφασίσουν για τον τόπο τους. Πολλές φορές η αρνητική γνωμοδότηση των δημοτικών συμβουλίων πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων καθώς υπερισχύει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων εταιριών. Ο μόνος ίσως τρόπος για να προφυλαχτεί ο τόπος από την καταστροφή είναι η ένωση των δήμων και η μαζική αντίδραση των πολιτών σε μια συνεχή μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα.

Όπως αναφέρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί επί της ουσίας από την κυβέρνηση οπότε ο κίνδυνος να μην ληφθεί υπόψη η θέση του δήμου Σουλίου είναι αυξημένος.

Επίσης, για τις ίδιες τις ανεμογεννήτριες, να πούμε ότι είναι παρωχημένης τεχνολογίας, ουσιαστικά γίνεται ένα ξεστοκάρισμα των ευρωπαϊκών χωρών από άχρηστες και επικίνδυνες ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψουν τα βουνά της Ελλάδας με το μόνο όφελος να είναι για τους ευρωπαίους που μας τις πουλάνε και για τις εταιρίες που έχουν αναλάβει την τοποθέτηση τους. Οι πολίτες, οι δήμοι, η χώρα μόνο να χάσει έχει από αυτήν την επιλογή που πραγματικά εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο, καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο, αποτελώντας κίνδυνο για τα πουλιά, διαταράσσοντας τις ισορροπίες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο όπου σε αυτό συζητήθηκε και το θέμα των ανεμογεννητριών:

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: