paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Όχι στα απογευματινά χειρουργεία από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στη φιέστα έναρξης των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων.

Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων αποτελεί ένα από τα μέτρα για την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί όσα ψέματα και αν πει ο υπουργός Εμπορίου Υγείας. 

Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και στον λαό η κυβέρνηση και ο υπουργός να λένε για το δικαίωμα της “επιλογής” στους γιατρούς, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές που θέλουν να κάνουν επέμβαση το απόγευμα την ίδια ώρα που στο νοσοκομείο της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας το προσωπικό δεν επαρκεί, όχι για τα απογευματινά, αλλά ούτε για τα πρωινά χειρουργεία και ιατρεία και από την άλλη να μιλάει για το δικαίωμα της “επιλογής” για όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα χωρίς όμως να λένε ότι αυτή η επιλογή συνίσταται στο αν ο ασθενής και η οικογένειά του θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χειρουργηθεί στην ώρα του ή θα περιμένει ακόμα και χρόνια στις ατελείωτες λίστες αναμονής, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας με τα συνδικάτα του, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της πόλης μας όπως πάντα έτσι και τώρα θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το “νέο” μέτρο της κυβέρνησης που επεκτείνει τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αυξάνοντας τα έσοδά τους από την τσέπη των ασθενών, θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το “νόμιμο φακελάκι”.

Ο λαός έχει πληρώσει πολλές φορές για το σύστημα Υγείας (γενική φορολογία, ειδικούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές), με το κράτος και την κυβέρνηση να λέει ότι πρέπει να ξαναπληρώσει για «να αποφύγουμε τις λίστες ντροπής που οι ίδιοι έφτιαξαν με την πολιτική τους που υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές της ΕΕ που μετράει τη ζωή μας σαν κόστος, αλλά και από την άλλη τη βλέπει σαν ένα επιπλέον πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους», 

Είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” να αντιπαλέψουμε αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται με θύμα την υγεία του λαού.

Πρόοδος δεν είναι η διαλογή ασθενών με βάση την τσέπη τους, πρόοδος είναι να απολαμβάνει ο λαός καθολικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, αντάξιες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας. Καμία ανοχή στα κάθε λογής κοράκια της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για τον λαό.

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: