paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Όχι στην μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο

Δελτίου Τύπου

για την παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας  στην ΔΔΕ Θεσπρωτία την Τρίτη 25 Μαΐου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στην Ηγουμενίτσα, ενάντια στα σχέδια μετατροπής του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο σχολείο.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας εξέφρασαν στον προϊστάμενο ΔΔΕ και στον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων την πλήρη αντίθεσή τους στην μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο σχολείο. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση.

Τα σχέδια για μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο σχολείο είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών τακτικών του ΥΠΑΙΘ με την αρωγή τοπικών εκπαιδευτικών στελεχών.

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά πως στα πρότυπα σχολεία:

  • Ισχύει το διαφοροποιημένο το πρόγραμμα σπουδών
  • Καταργείται η οργανικότητα αφού οι οργανικές θέσεις αλλάζουν κάθε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια ανάλογα τη περίπτωση με βάση τα τυπικά προσόντα αλλά και τη βαθμολογία που έχουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί από την ατομική τους αξιολόγηση. Ένα βήμα πριν το ξήλωμα της μονιμότητας σα να λέμε.
  • Η χρηματοδότηση τους γίνεται και από χορηγίες, δωρεές, επιχορηγήσεις από διάφορες πηγές δηλαδή χορηγοί, εταιρείες, επιχειρηματικοί όμιλοι δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο του σχολείου παρεμβαίνοντας στη συνείδηση των μαθητών μας.
  • Οι μαθητές εισάγονται μετά από εξετάσεις ή κλήρωση, άρα γίνεται επιλογή μαθητών και όχι με βάση την περιοχή που μένει ο μαθητής. Συνεπώς το σχολείο παύει να είναι το σχολείο της γειτονιάς και οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε άλλα σχολεία μακριά από το τόπο κατοικίας τους.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων. Αλλάζουν ριζικά το σχολείο, τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο.

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί άμεσα η υπ’αριθμόν 51614/Δ6 Υπουργική Απόφαση.

– Το ΥΠΑΙΘ να δείξει επιτέλους σεβασμό στους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια, και ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο!

Καλούμε: το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021 , να λάβει αρνητική απόφαση , σεβόμενο τις θέσεις της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας , του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και της αρμόδιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας .

                 ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας 

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: