paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

5 εκδηλώσεις έγιναν το τριήμερο από τον δήμο Ηγουμενίτσας

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, στις οποίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε ενεργό ρόλο, είτε ως βασικός διοργανωτής, είτε ως συνδιοργανωτής. Πιο αναλυτικά:

  • Ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος, που ένωσε δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της περιοχής μας, τον Πύργο Ραγίου και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, υπερτονίζοντας τη σύνδεση αθλητισμού – πολιτισμού.
  • Το παιδικό τρίαθλο, με συμμετοχές παιδιών έως 15 ετών, που αποτελεί ένα ευοίωνο σημάδι για το μέλλον.
  • Τα 10α Γιτάνεια, ένα αθλητικό γεγονός που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη μας, με τη συμμετοχή 320 αθλητών και αθλητριών και την εκπροσώπηση 30 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
  • Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου, που φιλοξενήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας και φιλοξένησε αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και εξαιρετικών επιδόσεων.
  • Την 14η Γιορτή Χορού Γραικοχωρίου, στην οποία συμμετείχαν χορευτικά ενηλίκων, αλλά και παιδικά, και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Έχοντας από καιρό αναγνωρίσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τέτοιες εκδηλώσεις, τόσο στην εξωστρέφεια του Δήμου μας, όσο και στην τουριστική προβολή του, προχωρούμε στο σχεδιασμό και την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, αλλά και στηρίζουμε αντίστοιχα δρώμενα των αθλητικών και πολιτιστικών μας συλλόγων.

Είναι σαφές ότι τόσο η δημιουργία κουλτούρας και πολιτιστικής ανάτασης, όσο και η τουριστική προβολή του τόπου μας, απαιτούν κοινό όραμα και συνεργασία Φορέων και Συλλόγων. Και είναι επίσης σαφές ότι η αλλαγή που αναζητούμε και διακαώς επιθυμούμε, δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά όλων μας!

Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας και με όλους τους Φορείς, και καλούμε όλους σας να συμμετέχετε στις δράσεις που διοργανώνονται είτε ως εθελοντές, είτε ως θεατές.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος

Χριστίνα Τζέλλου

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: